6B


Voor op de website

De oudsten van de school… Het laatste jaartje op de basisschool! Nu de oudste leerlingen van de school, volgend jaar alweer de jongste… Jullie krijgen daarom af en toe wat meer verantwoordelijkheid. Wanneer er een ‘evenement’ op school is, vragen we aan jullie om wat langer op school te blijven. Dan mogen jullie mee helpen om onze school ‘feestklaar’ te maken.

Je krijgt af en toe les van een politie-agent die ons leert waar we op moeten letten wanneer anderen je onder druk zetten. MEGA!

We gaan 5 dagen naar de andere kant van het land op zee- en bosklassen! Dat is altijd ‘superfun’! We maken zo veel mogelijk uitstappen met de fiets.

Elke week is er een STEM-les, we verdiepen ons in ICT en techniek, leren programmeren en houden spreekbeurten met Powerpoint-ondersteuning die we zelf helemaal maken. Of hou je liever van Powtoon?

Misschien word je wel gekozen om in de leerlingenraad te zetelen en de mening van al je klasgenoten naar voor te brengen. Wekelijks speel je ook met de kleuters en mag je spelletjes met hun doen op de speelplaats, als je wil.

We hebben ook een klasdier, een cavia, daar moet je met een beurtrol voor zorgen. Je mag erbij blijven tijdens de speeltijden, maar ook zijn kooitje moet af en toe verschoond worden!

En ja, we gaan ook rekenen, leren Frans en o zo veel andere dingen.

Na het zesde leerjaar ben je helemaal klaar om naar de secundaire school te gaan!!! En stiekem zul je ons toch een beetje missen… 😉

Juf Paulien Bal

paulien.bal@zonnewijzer.net

Nieuws vanuit de klas