Bosklassen dag 2


Bosklassen dag 2

Zo vlot als de leerlingen gaan slapen zijn, zo vlot waren er sommigen weer wakker… half 5!!!!!!!!! Er waren kinderen die even naar het toilet moesten, weer in bed kropen, hun stapelbed bewoog een beetje en botste tegen de muur, waardoor de leerlingen in de kamer ernaast dachten dat er op hun muur werd geklopt, die gingen dan op de deur van de buren terug kloppen, …
Gevolg: de juffen werden wakker (nu ja, niet allemaal…), één van de leerlingen wisselde van bed met een juf, de juffen werden opnieuw wakker (kwart voor 6) en moesten zelfs in enkele kamers gaan slapen. Om half 8 had de-kamer-die-het-meest-lawaai-maakte-en-iedereen-wekte bootcamp. Wat? De juf als sergante: lopen, situps, pompen, springen en nog eens lopen! Ah ja, niet moe genoeg? Dan maken we ze wat meer moe!!!

Om 8.00 kregen we cornflakes en bokes met choco als ontbijt, daarna maakten we ons klaar voor een fikse wandeling. Gepakt met kaart en kompas vertrokken we om het kwartier in groepjes van 10 leerlingen en een leerkracht. De volgende groepen wachtten op het sportterrein en konden zich nog even uitleven. Het werd een boeiende tocht en de juffen ervoeren dat de meeste kinderen niet meer gewoon zijn van veel te stappen. Er was ook een ‘adventure team’ met een zeer ambitieuze juf die binnenwegjes nam, maar ook moeilijke oeverwegjes over keien en geklauter tussen struiken en over takken. Benen werden in alle groepen getraind, bomen vielen om… van het gezaag (“Juuuuuuf, is het nog ver?!”), maar… alle groepjes kwamen heelhuids aan (zelfs het groepje van de juf die al eens durft te verdwalen). En langzaamaan kwam er steeds meer en meer een zonnetje tevoorschijn!

Als beloning stonden ons lekkere ‘everzwijnenballetjes’ met appelmoes en aardappelen te wachten in de refter en een cakeje als dessert. We aten weer heel de keuken leeg en daarna mochten we meteen vertrekken voor het avontuurlijk gedeelte van de dag. We stapten naar een grote rots waar we klommen, rappelden en over een apenbrug liepen. Grenzen werden verlegd, kinderen werden langs alle kanten aangemoedigd door elkaar en waren best wel fier over hun prestaties. Tijdens de terugtocht konden we weer langs de ‘spoorwegbrug’ (die van gisteren) gaan en nu zelfs in klaarlichte daglicht!

Vandaag was het een luxedag, want de kinderen kregen twee keer een warme maaltijd. Bij thuiskomst van het geklim en geklauter kregen we lekkere spaghetti op ons bord. Er werd gesmuld tot de buikjes bol stonden. Gelukkig moesten we deze niet direct vertrekken naar de volgende activiteit na het eten.

Yes, er was tijd voorzien om rustig brieven te schrijven naar het thuisfront, een gezelschapsspel te spelen en uitgebreid te douchen. Er zijn echter wel wat problemen en stakingen bij de Waalse post, waardoor we nog niet veel post kregen van de familie en het zou dus ook kunnen dat onze brieven niet tijdig in Weerde en omstreken geraken… Gelukkig kunnen jullie ons via deze verslagen wat volgen.

We speelden nog een groot Cluedospel op het domein in het donker en de meeste groepjes vonden dat ‘de oma’ de moord pleegde ‘op school’ ‘met een schaar’! Als beloning kregen ze een lolly. Maar omdat alle leerlingen, zelfs na zo’n zware dag, superenthousiast meededen aan het spel, werden ze allemaal beloond! Behalve dan die ene saboteur van het spel…

Hopelijk zijn ze moe genoeg om snel in te dommelen en weten ze nu dat ze ’s morgens best stil wat langer blijven … We zijn benieuwd!