Bosklassen dag 3


Bosklassen dag 3

De juffen werden wakker. We keken om ons heen. Lag elke juf nog in haar bed? Lag er een leerling bij ons in de kamer? Ja en nee! Oef! Iemand vannacht moeten opstaan? Iemand moeten gaan reclameren? Nee en nee! Wat?

Geen bootcamp nodig vandaag! Maar er zijn kinderen die meteen al klaarwakker zijn en zich toch al even moeten uitleven. Die steken we in de ‘kooi’ om te voetballen. De kooi is een omheind voetbal- en basket veld waar het zelfs bovenaan is afgebakend. Andere kinderen moeten we om 5 voor 8 er toch maar even aan herinneren dat ze 5 minuten later aan tafel moeten zitten.

Er ligt chocolade op onze borden. Mmmm, het wordt een zoet ontbijt. Na het ontbijt, tanden poetsen, bed opmaken en een beetje de kamers opruimen (de stallen is misschien een betere term), brengt de bus ons naar Wéris. Dat is de megalitische hoofdstad van België. Eerst gaan we naar het Duivelsbed. We vertellen wat de gevolgen kunnen zijn als je het aanraakt, we vertellen de legende die bij deze supergrote steen hoort en toch wil meer dan de helft van de kinderen er bovenop gaan liggen. Allemaal lefgozertjes! Het ongeluk begint al bij de beklimming van de heuvel ernaast om de Witte Menhir te bekijken. Wondjes moeten verzorgd worden, want boomwortels waren plots hoger dan gezien…??? De Witte Menhir toont ons een prachtig uitzicht over de streek. Tijd om naar het hunnebed te gaan. Spirituele leerlingen proberen door meditatie tot levatie te komen, de toekomst te voorspellen met pendels of met een wichelroede ondergrondse stromingen te zoeken. De bus haalt ons weer op en samen met een andere school zingen we het ene lied na het andere! Ambiance!

Gelukkig komen we op tijd, want… er staan vandaag frietjes op het menu! Ook stoofvlees, salade met tomaatjes, ketchup en mayonaise. Er is een hele aanschuif aan het keukenloket om bij te halen. Het sis voor de eerste keer wat stiller in de refter die we delen met nog 2 scholen.

Wist je dat in LPM 1 (ons gebouw) momenteel 6 scholen zitten? Volle bezetting! Samen met nog een school in LPM sporthotel en 2 scholen in LPM Glamping is het hier dus vrij druk!

De zon is er vandaag ook weer bij nadat de Waalse nattigheid is opgetrokken. Gelukkig maar! Zo kunnen we toch nog gaan kayaken. Het worden 2 kilometers stroomopwaarts en dan 2 kilometer stroomafwaarts, de enige stukken in de buurt die nog bevaarbaar zijn nu het zo weinig regende de laatste maanden. Hier en daar sprint er toch iemand in het water (brrr, toch wel koud) om een afdrijvende peddel op te vissen. Iemand geraakt zelfs niet meer in de boot en moet de laatste kilometer opgepikt worden door een juffenkajak. Als de juffen zien dat hij maar één waterschoen meer aanheeft, merkt hij op dat de andere nog in de andere boot zit. Oeps…

We zijn op tijd terug om te kunnen douchen en daarna nog lekker te zweten op het voetbalveld, waar een groot deel van onze jongens de clash aangaat tegen jongens van 3 andere scholen samen. Tja, we zijn hier de grootste groep, maar in die match niet de grootste voetballers.

Het avondeten staat klaar voor ons: tomatensoep, boterhammen met kaas en kalfsworst. Het gaat weer goed binnen!

Tijd dan voor een activiteit die de juffen ook nog nooit deden. Sinds enige jaren is LPM fel uitgebreid sinds het ‘Coeckeland’ is geworden en zo is er een heel domein bijgekomen voor allerlei nieuwe avonturen: LPM Adventure! Wel, er is ook een speeltuin. Wat er bijzonder aan is, is dat er ook nettenparcours zijn tussen de bomen en die horen bij de speeltuin. Het begint al te schemeren wanneer we aankomen en dat geeft het een superleuk effect. Met de zaklampen slaken de eerste kinderen verbaasde kreten wanneer ze de bruggen en netten ontdekken. Hoe cool is dat!!!!!! Spijtig genoeg kan niet iedereen er ten volle van genieten. Liefdesdrama’s spelen zich af in het 6de leerjaar en therapeuten ontpoppen zich tussen de niet betrokken leerlingen.

De weg terug gaat door het bos, met de zaklampen en alle fluohesjes is dat een avontuur op zich.

Tanden poetsen, pyjama’s aan en bedjes in! “Het leukste van de dag?”, vraag ik in kamer 2. De antwoorden verschillen, elke activiteit wordt minstens 2 keer opgenoemd. Fijn!

Oh ja, de post arriveerde vandaag!

Dank je wel voor de chocolaadjes, lieve mama/papa!

Dank je wel voor de kaartjes en briefjes, ook aan ons, lieve mama’s/papa’s!

Dank je wel voor de koekjes, lieve mama/papa! Al op maandag gekregen, hoor! Sorry, vergeten te vermelden…

Morgen worden hier 2 leerlingen een jaartje ouder! Eigenlijk binnen een half uurtje… maar we gaan ze niet wekken…Eentje kreeg al een cadeautje per post! Dank je wel! We gaan het wel tot vrijdag wat bijhouden, want geen elektronica op bosklassen (ze kwam het in veiligheid afgeven aan de juffen)… tokkel ik hier lekker op mijn computer… 😛

 

Tot morgen!