Brussel naar De Zonnewijzer, i.p.v. De Zonnewijzer naar Brussel


Op dinsdag 24 november ging het vijfde leerjaar normaal gezien op uitstap naar het Vlaams Parlement in Brussel. Maar door de terreurdreigingen moesten we dit uitje helaas schrappen.

Dit vonden we allemaal heel jammer, maar natuurlijk bleven we niet bij de pakken zitten. We zouden er alsnog een heel leuke dag van maken! Want als wij niet naar Brussel kunnen…dan brengen we Brussel toch gewoon naar Weerde?!

We begonnen de dag met een leuk verhaal over een koning die eerst een dictator was en nadien inzag dat een democratie veel beter werkt om een land te besturen.
Daarna werden de leerlingen in 3 groepen verdeeld en mochten ze dit verhaal zelf spelen. Ze namen de rol in van een koning, koningin, eigenwijze prinses, raadgever, journalist, volksvertegenwoordiger, lijfarts,…
En zonder dat ze het beseften, leerden de leerlingen van 5 A en B over politiek.
Wanneer de repetitie bijna ten einde liep, was het tijd om te gaan ‘shoppen’. Op de mediazolder maakten we een Brussels winkeltje vol verkleedkleren waar de kinderen hun ‘outfit’ kozen die paste bij hun rol in het toneelstuk.

Tijdens de middag waren juf Lut en juf Leen druk bezig met het wafelbeslag en daarna met het bakken van verse Brusselse wafels. De hele school rook nu naar een gezellig Brussels straatje en meerdere juffen kwamen ons ‘bezoeken’, maar die lekkere wafels waren natuurlijk enkel voor de leerlingen van het vijfde!

In de namiddag smulden we van deze lekkernij met of zonder poedersuiker en slagroom.
Daarna was het eindelijk tijd om de toneelstukken aan elkaar te laten zien. We genoten van het acteertalent!

Tijdens de nabespreking waren we het er allemaal mee eens dat het een TOPdag was!

(Meer foto’s zijn te zien in de rubriek foto’s op de site)

IMG_0852 IMG_0903 IMG_0866