Dag van de jeugdbeweging


Vrijdag was het ‘Dag van de jeugdbeweging’. Dat kon je ook bij ons op school zien.

Er waren vele leerlingen die in hun uniform naar school kwamen. We haalden al de verschillende soorten eruit!
Onder de middag kwamen er regelmatig wat extra leerkrachten op de speelplaats om een spel te spelen met de leerlingen. Iets waar vooral de kinderen van de eerste graad erg van genoten.

Wil je ook wat inspiratie?

Dit waren enkel spelen die we gedaan hebben:

Antoinette wie heeft de bal:

De spelers staan op een rij schouder aan schouder. Eén speler heeft de bal en staat met zijn rug naar de spelers. De bal wordt gegooid en begint het liedje “Antoinette wie heeft de bal?” te zingen. De rij spelers vangt de bal op, ze wordt achter de rug verstopt en mag ook doorgegeven worden. De gooier mag pas kijken als het liedje gedaan is. De gooier probeert te ontdekken wie de bal achter zijn rug houdt. Hij heeft hiervoor 3 pogingen.

Wolfje, hoe laat is ‘t?

De spelers staan aan één kant van het terrein. Aan de andere kant staat één speler die de wolf is. De spelers vragen aan de wolf hoe laat het is door in groep te zeggen: ‘Wolfje, wolfje, hoe laat is het ?’ Afhankelijk van het getal dat er gezegd
wordt, mogen er passen vooruit gezet worden. Zegt de wolf echter ‘etenstijd’, dan moet iedereen zo snel mogelijk teruglopen en zorgen dat hij niet getikt wordt. Wie getikt is, valt uit of wordt assistent van de wolf. 

Schipper, mag ik overvaren?

Aan elke zijde van het terrein staat de helft van het aantal spelers opgesteld. In het midden staat een tikker. Wanneer deze bvb.”rode sokken” roept, dan moeten alle spelers met rode sokken naar de overkant lopen. Wie getikt is, wordt mee tikker.