Dag van de leerkracht


Op 5 oktober is het ‘Dag van de leerkracht’!

Altijd leuk, want al jarenlang worden we dan langs alle kanten verwend! Het begon om kwart over 8. Een delegatie van een politieke partij kwam ons een fruitmand overhandigen! Een jaarlijkse gewoonte die we met plezier in ontvangst namen. Mmm lekker, druiven, pruimen, passievruchten, bananen, … om ons binnenste te vullen. Maar ons binnenste werd verwarmd door de lieve tekst die erbij zat. Dank je wel voor de appreciatie, dat was fijn om te lezen.

Om half negen ging zoals altijd de bel en toen was de volgende verrassing er al. De leerlingen stonden langs de ‘kleurenslang’ die we gebruiken voor het eerste leerjaar op 1 september en op 6 december om de Sint te onthalen.  Maar nu moest er geen Sint door wandelen of de kinderen van het eerste. Nee, nu moesten de juffen erdoor! Er werd geklapt en ge-high-fived! Toen we de leuke tunnel hadden verlaten, kregen we een mooie schatkist in onze handen. Hé, leuk! Ons jaarthema! We openden onze persoonlijke schatkisten en straalden. Er zaten allemaal boodschappen in van onze leerlingen en … nog allerlei lekkers!

Het lekkers werd natuurlijk ook verdeeld onder de leerlingen en dan werd er nog wat les gegeven (ja, dat moet natuurlijk ook nog  gebeuren).

Maar de verrassingen waren nog niet gedaan… toen we tijdens de speeltijd naar de refter gingen voor een koffietje en een theetje en een lekker stukje fruit (dat we eerder al kregen), stond daar ook een grote mand met zo veel verscheidene soorten koekjes! Ja, onze directeur kent ons goed! Onze ‘juf’ onder de juffen! Vandaag stond ze zelfs de hele dag weer in de klas.

Een stukje fruit en een koekje, een fijne combinatie niet?

En die boterhammen voor ’s middags… tja, daar werd net iets minder van gegeten, je moet plaats houden voor een dessertje, hé!

 

Dank je wel ouders, oudercomité, leerlingen, politieke partij en directeur! Het was weer leuk en lekker! Moeten we nu echt een jaar wachten voor het weer ‘Dag van de leerkracht’ is?

 

IMG_4170