Dag van de Leerkracht – Saved by the Bell


Op 5 oktober is het gewoontegetrouw ‘Dag van de Leerkracht’. Maar nu hadden we een facultatieve verlofdag op die datum gepland. Geen probleem, we vierden het gewoon dubbel: een dagje verlof op 5 oktober én op 6 oktober ‘gewoon’ op school.

De dag begon met een leuke verrassing. In de ochtend kwam er een gezonde fruitschool bij de koffie en thee van de juffen. Een jarenlange traditie van een plaatselijke politieke partij! Njammie, een fruitig ontbijt gaat er altijd in!

Toen de bel ging, was de volgende verrassing daar. Enkele ouders van de ouderraad stonden paraat om een volgend cadeau te overhandigen. Elke juf kreeg een fan-TAS-tische tas met een juffentekst op. Wat een leuke verrassing! Deze zakken zullen nuttig gebruikt worden! De mijne bracht het verbeterwerk al naar huis vanavond! 😉

Maar de pret was nog niet voorbij! Tijdens de voormiddagspeeltijd stond er alweer iets te blinken! Onze directeur had ook een cadeau voorzien. Voor elke juf stond er een kleurrijke drinkbus klaar met het Zonnewijzerlogo en een persoonlijke naam op.

Wat een verwendag! Dank je wel allemaal!

En weet je wat? Laat het ons 3 keer vieren! Op woensdag 7 oktober was er alweer een nieuwe verrassing. Op school werd een pakket bezorgd met nog meer fruit en (ze kennen ons) lekkere dozen vol koekjes! Een attentie van het gemeentebestuur! Wauw, supertof!

We voelen ons verwend en zijn dankbaar! 😘😍🥰


De Dag van de Leerkracht is traditiegetrouw ook de dag van ‘Saved by the Bell’. Niet iedereen kan naar school. Sommige kinderen leven in omstandigheden die in strijd zijn met de kinderrechten.

Saved by the Bell wil daar de aandacht op vestigen. Dit jaar kozen we niet om met belletjes te rinkelen, maar om het kleurrijk aan te pakken, passend bij ons jaarthema. We versierden ballonnen met teksten, waarom verdient iedereen het om naar school te gaan? Waarom is school eigenlijk belangrijk?
Samen met onze ballon dansten we dan samen! We leerden de dans op de Strapdag en nu was het een ideale moment om hem nog eens te tonen. Samen met onze ballonnen, samen voor onderwijs voor iedereen, samen met 123 799 andere leerlingen in Vlaanderen!