De school van onze dromen


In het derde leerjaar mogen de kinderen af en toe eens dromen. Zo mochten ze tijdens de les taal hun droomschool beschrijven. Altijd leuk om de dromen van de kinderen te lezen!

De robotschool

De juffen hebben altijd vakantie. Een robot doet alles: eten klaarmaken, verbeteren, eten serveren, je zegt gewoon wat je wil.

De droomschool

Ik zou een derde klas maken voor kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen van het 1e, 2e en 3e leerjaar krijgen een kleutervriendje. Er is beleg aan tafel. Op de muren en op de speelplaats zijn letters geschilderd. Er is een klas voor stoute kinderen waar ze manieren leren.

Een masseerschool

In elke klas zit een masseur. Als je in de les zit en als je zin hebt, dan mag je naar de masseur.

De winkelschool

In mijn school kan je kleren kopen. Voor de meisjes is er een rokje, T-shirt en trui. Voor de jongens hebben ze een broek, T-shirt, trui en short. Er is een ijssalon met chocolade ijs, aardbeienijs en nog veel meer.

De school en de robot

In de middag is er een robot in de zaal; als jij spaghetti wil, geeft hij dat. De kinderen zijn met 102 op school. In de klas leren ze maaltafels en plus. Als de leerlingen stout zijn dan moeten ze een toer rond de school lopen.

De kermisschool

Op de speelplaats staat ene paardenmolen, op het gras staat een kettingmolen. Onze klas is een kasteel. In plats van de bloembak staat een chocofontein.

De blokkenschool

In mijn school heeft iedereen een bal. Wij zijn met 250 kinderen. Elke klas heeft blokken om te bouwen. We werken 3uur per dag. Het begint om half 10 en eindigt om 4uur.

De dierenschool

In mijn school mag je tijdens de speeltijd met dieren spelen. 15 juni mag je jouw huisdier meenemen. ’s Middags mag je meedoen aan een dierenshow. Laat je talent maar zien. Gogogo!

De robotschool

In mijn school zitten robots. Er zijn robots die koken, lezen en op de speelplaats kijken. In de refter maken robots muziek. Sommigen kunnen tekenen en anderen verbeteren. Dat is een toffe school en na de lessen maken de robots pizza’s.

De regenboogschool

Elke klas heeft een regenboog. De speelplaats is helemaal van regenbogen gemaakt. Als de bel gaat, mag je gaan spelen. Als het regent gaan we naar de regenboogdisco, want dat is binnen.

De boomhutten

Elke klas heeft zijn eigen boomhut. Het is net een klas. Er is zelfs een bord. In de klas staan banken, computers, kasten en tafeltjes.

De anti-ruzieschool

In mijn school zijn er aparte kotjes voor 2 kinderen. Elke speeltijd spelen de kinderen in hun kotje. Dan komt er geen ruzie. De kinderen mogen kiezen bij wie ze zitten.

De ABC-school

Mijn school is een school vol met letters. Er is ook een mooie letterglijbaan. We hebben zelfs een letterklas. Als laatste is er een heel lettergebouw.

De vriendenschool

In mijn school zitten mooie vrienden. Ik ga naar buiten met mijn rolstoel en dan ga ik altijd voetbal spelen. Ik doe mijn voetbalschoenen aan. Ik ga in de rij staan en dan ga ik binnen werken. Ik moet veel werken, we doen meetkunde en taal.

De kookschool

In mijn school is er een kookspeelplaats voor de kinderen. Ze mogen maken wat de kinderen lekker vinden, maar geen frieten, want dat is heel ongezond. Ze mogen er ook zelf van eten.

De droomschool

Elke klas krijgt een groot chocolade huis. Er is ook een meer om in te zwemmen. Kinderen spelen in een hoekje apart. Er zijn geen juffen op school.

De bubbelschool

In mijn school is er op de speelplaats een zwembad en een bubbelbad. We leren zo: we zitten op de bank, de juf vraagt 5 maaltafels, die moet je oplossen en dan mag je gaan zwemmen.

De ridders – en prinsessenschool

In mijn school zijn er 2 fonteinen. Er zijn 30 kinderen op school. Ik zou op de fontein voor de jongens draken die water spuwen zetten. Voor de meisjes zijn er zeemeerminnen die met hun staart in het water trappelen. Voor mijn klas zou er op de banken van de jongens een foto staan naast de fontein, voor de meisjes hetzelfde.

De caféschool

In mijn school kan je ’s middags in een café eten. Er mogen kei veel kinderen in. Er is ook nog een speeltuin. Er is voor elke klas een zorgjuf.