De Sint was er weer


Op 6 december is het weer zover… we krijgen bezoek van Sint en Piet!

Met spanning wachten we op hun komst en een beetje voor het belsignaal is het zover: ze komen eraan.

Eerst worden ze verwelkomd door de kleuters die enthousiast handjes en tekeningen geven.

Daarna lopen ze door de erehaag van de lagere school. Sinterklaas neemt de tijd om met veel kinderen te praten. Piet haalt weer gekke kuren uit.

Ze gaan dan naar de turnzaal waar de lagere school dansjes en liedjes tonen die ze voorbereid hebben speciaal voor dit bezoek. Het eerste leerjaar doet een gek dansje waarbij ze hun tong uitsteken. Sint checkt even of het echt bij het liedje hoort en het geen gekke kuren van Zwarte Piet zijn. Maar nu de kinderen beelden Zwarte Piet uit.

Het is even tumult want elke klas wil graag als volgende gaan, maar Sint fopt iedereen en laat diegene die het meest lawaai maakt, tot het laatst wachten.

Wanneer iedereen alles getoond heeft en Zwarte Piet gekke streken uithaalt met kinderen die optreden, mogen ze aanschuiven voor iets lekkers. Elk kind krijgt een zakje met speculaas en chocola en mandarijn.Hé, dat was de tekst van het liedjes van de juffen!!! Elke klas krijgt ook nog een klascadeau, die worden in de klassen opengemaakt, benieuwd wat daar inzit…

Het eerste leerjaar blijft wat langer bij de Sint. Zij krijgen nog een heel speciaal cadeau: een vulpen! Tot nu toe schreven ze met potlood in de klas en nu krijgen ze een echte pen om vanaf nu mee te schrijven! Wauw!

De lagere klas gaat hun cadeautje in de klas opendoen en de kleuters gaan nu naar de turnzaal. Ook zij hebben iets voorbereid voor Sint en Piet! Na hun optredens krijgen zij ook iets lekkers en grote klascadeaus!!!

 

Wat een fijne dag!!

 

7863A121-7D74-4C32-B1E4-206784A781DD 4C76BC1E-6642-438B-AC0F-749164E119D1 821C3F59-839F-45B3-958D-46D4556D9E63Véél meer foto’s bij <Foto’s> 😉