Eerste schooldag


De eerste schooldag… een lach en ook traantjes! Blij om al je vrienden terug te zien, verdriet om weg te moeten van de mama en papa.

 

De eerste schooldag… een nieuw jaarthema.

Er kwam een dame op de school langs met een grote koffer en een zonnehoed op. Of ze even kon logeren in Hotel De Zonnewijzer.

Maar dit is helemaal geen hotel! Toch wou ze graag wat blijven en ze begon haar koffer uit te pakken. Daar kwam eerst een bikini uit!

Die bikini diende voor het strand, want dat was toch hier? Klopt! Er is een zee(tje) en ook een strand(je)! Maar die dient helemaal niet om op te liggen, maar die is voor het nieuwe systeem om de kinderen af te halen. Op de lagere speelplaats konden de ouders enkel op woensdag de speelplaats op om kinderen af te halen. Nu is dit alle dagen zo! de kinderen wachten op het ‘gele strand’ en mogen de zee niet over tot ze mama/papa/ … zien onder het afdak die hun komt afhalen.

Aah, dat strand…

 

De zonnehoed-mevrouw had ook vlagjes mee in haar koffer! Ze hield wel van feestvieren! Maar dat kunnen wij ook, hoor! We vierden meteen feest met alle jarigen van september! Samen op de foto en zingen maar!

 

De koffer had ook nog muziek erin zitten! Er bestaat toch zoiets als het ‘Zonnewijzerlied’. Goh, wat is dat lang geleden! Dat moesten we toch voor de mevrouw zingen!

Benieuwd wat de mevrouw nog allemaal uit haar koffertje zal toveren terwijl ze op onze school verblijft…

 

 

DSC03981 DSC03982 DSC03983 DSC03984 DSC03985