Helm op, fluo top!


Het wordt ‘s avonds steeds maar vroeger donker. ‘s Morgens komt de zon steeds later op. De natuur laat ons weten dat de winter nadert.

Daarom doen we met onze school al jaren mee met de actie ‘Helm op, fluo top!’

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee basisscholen hun leerlingen kunnen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen.
Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.
Een volle stickerkaart geeft recht op een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast geven andere partners zoals Cartoon Network, Nutcase, Gofluo, Wowow, JBC en Torfs toffe prijzen weg!

Wie met fluo aan naar school komt verdient daar elke dag een sticker voor. Het gaat wel om een echt fluovestje of een fluohoes voor rond de schooltas, een fluorecerende strook op je mouw is fijn, maar niet voldoende om een sticker te verdienen. Wie met de fiets komt en ook nog een helm draagt, krijgt er nog een tweede sticker bij.

Zijn de individuele spaarkaarten vol? Dan kunnen de kinderen verder sparen om ook de klassikale affiche te vullen. Zo kunnen ze ook nig klasprijzen winnen zoals ballen e.d.

Deze actie loopt tot de krokusvakantie! Doe mee!