Hoekenwerk in 4B


Twee keer per week  proberen wij tijd te maken om in hoeken te werken. Niet als straf hoor!

In elke hoek ligt een opdracht, die wij met ons groepje moeten uitvoeren. We leren zo zelfstandig zijn en samenwerken, en we hebben ook eens de kans om met materiaal te werken, waarvan er voor een hele klas niet altijd genoeg is.

De hoeken deze week waren…..

De Spellinghoek, waar we onze onthoudwoorden oefenen op allerlei manieren, het leukste vinden wij als we ze op het bord mogen schrijven.

P9250037

 

In de Leeshoek is het gezellig om te zitten. Als er echter te veel lawaai is, dan mogen we in de gang gaan lezen.

P9250036

De Muzische hoek is altijd erg geliefd. Hier mogen we knutselen, tekenen, Japans Vlechten, bouwen met Lego en momenteel zijn de strijkparels het meest populair.

P9250034

In de Tafelhoek oefenen we onze tafels (die we in het vierde echt HEEEEEEEEEL vlot moeten kunnen) met allerlei spelletjes.

P9250033

 

In de WO-lessen leerden we over mieren. In de WO-hoek maakten we een poster met allemaal weetjes en knutsels over deze diertjes.

P9250035

In de Meethoek moesten we de afmetingen van onze klas en de gang enzo opmeten.

P9250039

Maar toen kwam er een groepje beteuterd terug binnen….het meetlint was “stuk”….inderdaad…per ongeluk natuurlijk, en dat kan gebeuren….maar stuk blijft stuk….De juf probeerde het wat op te lossen, maar er is ergens iets mis met het opwind-mechanisme. Moest er een Handige Harry dit lezen en kunnen/willen oplossen??? Neem gerust contact op met juf Veerle. Eeuwige dankbaarheid gegarandeerd 😉

P9250040