Juf Carry met pensioen


Nog maar enkele schooldaagjes en dan sluit juf Carry de Zonnewijzerdeuren achter zich.

Ze stond 43 jaar als kleuterjuf voor de klas met hart en ziel, maar het einde is nu definitief in zicht.

Daar de derde graad volgende week nog op bosklassen is, vierden we vandaag haar afscheid met de hele school.

De dag begon voor juf Carry met … niet naar school gaan. Nee, een ontbijt werd aan de deur gebracht en pas een tijd later kwam juf Carry naar school. Haar vervoermiddel was niet de oude getrouwe auto, maar een vuilniswagen! Ja, daar hoort een verhaal bij die u in het krantenartikel (onderaan) kan lezen.

Ze reed twee toertjes mee achteraan de vuilniswagen. Bij de eerste ronde stonden alle kinderen langs de straten en wuifden haar letterlijk uit. Bij de tweede toer mocht ze vuilnis ophalen. Wat wil juf Carry graag weggooien? Wel, alle vervelende dingen die ook bij het onderwijs horen en die we, als juf, soms liever niet zouden doen. 😉

Terug op school na de ronde met de vuilniswagen mocht juf Carry haar ontbijt aanvullen met plaatcake waarop in het groot haar gezicht stond.

Daarna terug actie! Stiekem hadden we de hele week afscheidsbriefjes en tekeningen verzameld en die kreeg ze nu overhandigd.

Op verjaardagen mochten de kinderen in haar klas steeds een cadeautje vissen. Wel, tijd dat juf Carry nu haar cadeautjes zou vissen. Ze vond planten-, tuin- en kledingbonnen in haar pakjes.

Ook het oudercomité gaf haar nog een cadeau, met Z-cheques kan ze zich lekker in de buurt eens laten gaan.

Daarna werd de Carry-versie van Zoutelande gezongen met de hele school. ‘We gaan je missen, juf Carry!’

Tot slot was er nog een filmpje om naar te kijken. Zo konden we zien wat de kleuters denken dat juf Carry gaat doen wanneer ze op pensioen is, ook twee van haar eigen kleinkinderen konden een tip van de sluier lichten.

Zelfs de krant kwam even kijken!

Juf Carry, je was een topjuf! Geniet van de vrijkomende tijd, we gaan je hier enorm missen, dus spring geregeld nog eens binnen!!!

https://www.hln.be/zemst/kleuterjuf-rijdt-pensioen-tegemoet-in-vuilniswagen~a11cce3b/