Juf Els met pensioen


Carnaval, een dag van feesten en verkleden, altijd wat bijzonder. Maar dit schooljaar nog een beetje extra. Het was de laatste dag van juf Els. Na 41 jaar werken op De Zonnewijzer hoeft ze nu niet meer dagelijks naar school te komen. Juf Els is vanaf vandaag officieel met pensioen.

Het werd een bijzondere dag voor haar.

Juf Els kreeg al enkele weken geleden de boodschap dat ze niet naar school mocht komen, maar wel thuis moest klaar zijn om 8 uur. Daar stonden twee collega’s aan haar deur met een luxe ontbijt (Dank je wel, Het Ontbijtmandje!!). De dag startte met lekker keuvelen en eten.

Ondertussen brachten we alle leerlingen in ‘stelling’. We hadden gevraagd dat iedereen zich zou verkleden als een oude oma of opa en aan die oproep werd gretig voldaan. Gewapend met koekendozen stonden we langs heel de weg van juf Els haar huis tot de school.

Juf Mieke, haar parallelleerkracht, pikte juf Els op met een tandem en samen reden ze door een erehaag van kinderen die lekker veel lawaai maakten met hun blikken.

Daarna was het tijd voor het grote werk: de grote Pim Pam Poen, juf Els gaat met pensioen-show. Onder leiding van ‘Pim en Pam’ lieten we juf Els allerlei opdrachten doen. Allerlei dingen die echt voor ons typerend voor onze collega zijn. Waarna we haar beloonden met allerlei cadeautjes.

Na die inspanning was een receptie met bubbeltjes, salamietjes en oude kaasjes ideaal om even bij te komen.

Juf Els, icoon van De Zonnewijzer, je zal gemist worden, maar we wensen je veel rust, geniet maar lekker en neem maar de tijd om nu te doen waar je nooit geen tijd voor had! En… spring regelmatig eens binnen, he!!