Lichtpuntjes


We zijn alweer een nieuwe maand begonnen. Tijd dus om even samen te komen om oktober te beoordelen en november aan te kondigen.

Lichtpuntje oktober: Niemand uitsluiten!

Vuurtorenwachter Frans kwam weer langs. Mogen deze maand weer alle straaltjes van de vuurtoren schijnen? Oei, nee, er waren twee klassen waar er niet zo’n goede groepssfeer is, waar iedereen erbij mag horen. Hun lamp ging regelmatig uit in de klas en als gevolg werd hun straal vandaag van de vuurtoren gehaald. Dat moet beter, vijfde leerjaar!

Om daar nog goed ons best voor te doen, staken de juffen van K4 de handen uit de mouwen. Een geheimzinnig koffertje werd aan d’Oude Molen gevonden. Een slot zorgde ervoor dat het niet geopend kan worden. Een mevrouw had het gevonden en bracht het naar de school omdat ze zelf geen tijd had om het op te lossen. Nu is het aan ons, door goed samen te werken, om dit raadselachtige koffertje te openen. Hopelijk lukt het ons.

Frans, de vuurtorenwachter, was niet de hele tijd te horen. Soms komen er wel eens lelijke woorden uit zijn mond en gelukkig hebben we een schoolmicro. Die filtert er de lelijke woorden uit. Frans, je bent hier niet op zee of in je vuurtoren! Bij ons op school letten we op onze taal.

Het vuurtorenlied werd weer wat langer en we zongen allen dat we nu ook wat gaan letten op welke taal we laten horen en tonen met onze handen.

Lichtpuntje november: Let op je taal!

Het is in november aan het vijfde leerjaar om voor de lichtpuntjesactiviteit te zorgen. Een moment om goed samen te werken? We hopen het!