Moord in de poel


Help!!!

Er is een moord gebeurd!! Maar wie is het slachtoffer? En vooral, wie is de dader?

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen naar Elewijt. Hoofdinspecteur Sil had in de buurt van de slotgracht van het Rubenskasteel een dood dierlijk slachtoffer gevonden.

Onze leerlingen moesten helpen het onderzoek uit te voeren. Welk dierlijk leven vinden we zoal in het water en rond het water. Dat er kikkers aanwezig waren was vrij snel duidelijk door het gebrul dat we hoorden. Midden op het water had een meerkoet een nest gebouwd en zat daar op twee eitjes te broeden. Twee speurteams namen netten in de hand en spoorden het dierlijk leven op. Met de hulp van determinatietabellen moesten ze ook deze diertjes determineren.

Fons stapte met zijn laarzen het water in en al snel was hij wat dieper dan zijn laarzen hoog waren. Dat zorgde voor minipoelen in zijn laarzen. Aangezien hij een korte broek aanhad, maakte het niet veel uit om dan wat dieper te gaan. Zijn voeten waren nu toch nat. Maar… de bodem was niet zo effen en even later struikelde onze Fons en … toen was er wat meer nat dan zijn voeten alleen.

Er was ook een speurteam nodig om de omgeving te onderzoeken. Waren er sporen achtergebleven van een mogelijke dader? Wie was er allemaal in de buurt van onze dode geweest. Het stuk grond werd afgezet met politielint en we waren er zeker van dat er al verschillende dieren gepasseerd waren. Dit team moest zich ook ontfermen over de dode die al mooi opgebaard was in een kist. Maar wie zat er in?

Speurteam drie hield zich bezig met het water. In welke staat is het water hier? Is er wel sprake van een misdrijf of was het een natuurlijke dood door vervuild water? Hun conclusie was duidelijk: hier is helder water, niet zuur, niet basis. Hier kunnen beestjes goed leven.

Er is was een klein speurteam dat meer moest weten over de mogelijke slachtoffers. Welk dier heeft welke eigenschap? Waarom zouden ze gedood worden? Welk motief zit achter de moord?

Het laatste speurteam moest aanduiden wie graag wie opeet? Hoe ziet de voedselketen van waterdieren eruit? Zou een reiger een schaatsenrijdertje opeten?

Het waren sterke speurteams. Toen ze al hun kennis samenvoegden, kon de doodsdkist geopend worden. Meerdere speurteams vertelden hun bevindingen en zo werd ook de dader gevonden.

Veel geleerd vandaag, lekker buiten, lekker veilig en lekkker al doende!