Mozart


Wat had het zesde leerjaar geluk!

Vandaag, donderdag 21 december, mochten we  naar de musical Mozart gaan.

We namen de trein naar Antwerpen en wandelden naar de Stadschouwburg. Daar werden we begeleid naar onze plaatsen ,door de oom van Kaat, wat een toeval!

We hadden mooie plaatsen, naast de techniek, dus we konden dat ook een beetje volgen.

Vlak voor de voorstelling zagen we dat de hoofdrolspeler van deze musical, Ruben Van Keer, naar de techniek kwam, dus wij maar zwaaien, hij zwaaide vrolijk terug toen hij hoorde dat we van Weerde kwamen. Ruben is namelijk van Elewijt. Maar wat deed de hoofdrolspeler vlak voor het begin in de zaal? Wel, er zijn drie shows vandaag en dat was te veel, ook had hij wat last van zijn keel. Ruben ging vanuit de zaal de voorstelling eens volgen, vlak bij ons…

Al snel vergaten we dat er een ‘alternate’ was, want we gingen helemaal op in het verhaal, de muziek en decors…

Na ongeveer 80 minuten, was er een probleem, de microfoontjes van de volwassen Mozart werkten niet meer. In de techniekbox werd er druk gepraat met de coulissen, maat het lukte niet goed om het op te lossen. Mozart kreeg dan een microfoon in zijn handen om het meest romantische lied te zingen. Toen besloot men toch maar even te stoppen, een technische pauze, om de microfoons te vervangen. Enkele minuten later gingen we weer van start en zagen verder een vlekkenloze voorstelling.

Na afloop was het verdict vrij algemeen: zo’n voorstellingen wouden onze leeringen nog zien!

 

8017088E-658B-4FB2-9626-629B663B5F59

 

776A573F-6062-477F-935D-203C833BD42F