Muzische ateliers in de 2e graad


Afgelopen dinsdag vonden er muzische ateliers plaats in de 2e graad. Het thema was zeer toepasselijk: Carnaval.

Vooraf moesten de kinderen kiezen wat ze gingen doen, ze konden kiezen uit: maskaval, dramaval, makaval en kransaval. Door alleen naar de titel te kijken wisten ze dus niet veel en was het dus een wilde gok wat hen te wachten stond.

Bij Maskaval hebben de kinderen in de klas van juf Els een prachtig, groot masker gemaakt.

Makaval kwam blijkbaar van het Engelse woord make-up, de kinderen konden zich bij juf Anita laten schminken door elkaar.

Bij juf Veerle was het Kransaval, hier moesten de kinderen van restjes stof een prachtige krans maken die ze rond hun hals of op hun hoofd konden zetten.

Dramaval bij juf Mieke had iets te maken met… drama. De kinderen trokken een kaartje, daarop stond hun rol en ook een zin die dat personage zeker moest zeggen. Ze maakten in groep een toneel en dat brachten ze dan voor voor elkaar. De kinderen in het publiek kregen bingo blaadjes waarop de zinnetjes stonden die de personages gingen zeggen. Als ze die zin hoorden, duidden ze die zin aan en dan was het wachten op wie het eerst bingo had.
De personages die de kinderen trokken hadden eigenlijk zeer weinig met elkaar te maken en kwamen ook nog eens per toeval bij elkaar. Ze moesten dus enorm creatief zijn om dit tot een goed einde te brengen.
Hieronder staan de filmpjes, de kinderen hebben er echt wel iets moois van gemaakt, proficiat hiervoor!