Onze boom (jaarthema)


Hoe zit het ondertussen met onze bomen?

Wel… november stond in het teken van elkaar helpen.

Lolly en Frobel, de boself, nodigden alle leerlingen uit om te proberen een parcours af te leggen dat je niet kon afleggen zonder wat hulp van anderen. Daarna konden de leerlingen aan de slag om zo behulpzaam mogelijk te zijn. Een hele week werkt er extra aandacht besteed aan het helpen van elkaar in de klas. De kinderen konden elkaar opnoemen als goede helper en dan mocht deze leerling een vakje kleuren op het klashart.

Een weekje later lag de focus op thuis helpen. Konden onze kleuters en leerlingen thuis ook eens wat de handen uit de mouwen steken? Jawel, er kwamen enthousiaste berichten binnen via Smartschool bij de juffen van verschillende papa’s en mama’s. De kids waren goed aan de slag gegaan met tafels te dekken, een drankje brengen naar werkende ouders, een boodschap gaan doen, iets helpen dragen, enzovoort. Het klashart geraakte steeds maar meer gevuld.

Vandaag konden de klassen hun hart tonen aan Lolly, opa en Frobel. Ze kwamen/komen allemaal in de schoolboom terecht. Nu mag er op elke klasboom ook een hart komen! Goed gedaan!!!

Maar wat is er aan de hand met opa? Opa was vandaag een beetje triest. Het wordt steeds donkerder buiten en opa voelt zich wat eenzaam. Lolly wil zeker en vast proberen om wat meer op bezoek te gaan bij opa, want opa mist oma wel erg. Maar als Lolly op school is, kan ze niet bij opa langskomen. Is er dan geen oplossing.

Samen met Frobel komen ze eruit! Als ze nu eens een kaartje knutselen zodat opa er steeds naar kan kijken, dan weet hij dat Lolly vaak aan hem denkt. En omdat het zo’n donkere dagen zijn, is het fijn dat er iets met lichtjes staat op het kaartje.

Lolly gaat meteen aan de slag, maar opa is niet de enige die eenzaam is. Dus alle kinderen van de school gaan meehelpen. Ze gaan allemaal kaartjes maken die we gaan geven aan mensen die soms wel wat eenzaam zijn. Misschien kennen ze zelf wel iemand of misschien kunt hun juf of meester wel zo iemand. Elk kaartje zullen we op een juiste plaats laten terechtkomen.

Laten we dan meteen onze klasboom maar versieren met lichtjes!

Frobel is blij met alle klasharten!
Elke klas werd een echte hulpklas!
De klashartjes komen allemaal in de schoolboom.
Opa is eenzaam, Lolly wil hem helpen.