Op stap met het 5de leerjaar naar Leuven


Het Provinciehuis en het M-museum

Op maandag 20 november gingen we met de trein naar Leuven met de leerlingen van het 5de leerjaar. Het plasmoment en het aandoen van de fluohesjes duurde een beetje te lang waardoor we onze trein misten. Gelukkig was de papa van Thieben mee, die werkt voor de NMBS en checkte meteen of we op de volgende trein konden en onze aansluiting niet zouden missen. Ongelooflijk maar waar kwamen we op hetzelfde tijdstip zoals gepland aan op onze bestemming. De papa van Warre was ook meegereisd en die bracht ons via leuke en overdekte binnenwegen naar het Provinciehuis, wat handig was op zo’n regenachtige dag.

In de voormiddag stond het Provinciehuis op de planning. De kinderen leerden over de werking van het Provinciehuis, de taken van de gouverneur, de raadsleden en algemene informatie over de provincie Vlaams-Brabant. Dit sloot aan op de leerstof van onze W.O.-lessen.
De leerlingen mochten raadsleden verkiezen, zetten zich in de schoenen van deze mensen en leerden wat hun job inhoudt. De titel van ons bezoek was: Er is iets niet pluis in het Provinciehuis. Door allerlei opdrachten ontdekten we dat de bureau van de gouverneur ruikt naar muis… Wilt u graag weten hoe dat komt? Vraag dan maar wat extra uitleg aan de kinderen van 5A en B.

Na de middag vertrokken we naar het M-museum waar we enkele zalen bezochten. De kinderen mochten ook zelf kunst maken met allerlei materialen, ze bestudeerden de kunstwerken grondig, tekenden er enkelen na en probeerden er verhalen aan te knopen. Niet altijd even gemakkelijk…!

Rond 16.00 zat ons cultureel dagje erop en namen we de trein weer huiswaarts. Deze keer waren we ruim op tijd aan het station 😉 en aangezien de treinen geen vertragingen hadden opgelopen, kwamen we op het geplande tijdstip aan in Weerde waar de ouders ons vol ongeduld stonden op te wachten.

Het was een lange, maar leerrijke dag!

image1 (1) image1 (2) image1 (3) image1 (4) image2 (1) image2 (2) image2 (3) image2 (4)