Opgelet verandering situatie ‘poorten, parkeren, rijen’


Hoi beste ouder,

Volgende week zitten uw kinderen van de lagere school alweer op de schoolbankjes. Op het einde van vorig schooljaar gaven we u reeds papieren mee waarop we u enkele veranderingen uitlegden!

Hier komt het nog eens!

Nieuwe fietsenstalling

Met steun van de provincie, gemeente en OCMW kwam er een nieuwe overdekte en afsluitbare fietsenstalling tegenover De Kaboutertuin. Deze gaan we plechtig openen op 1 september. Dus ’s morgens mogen de kinderen nog steeds hun fiets zetten waar ze dit vorig schooljaar deden. Tijdens de opening zullen we de kinderen uitleggen waar ze vanaf 2 september hun fiets moeten plaatsen, in de nieuwe fietsenstalling dus…

Parkeerverbod Dorpsstraat

In de maand augustus werden de palen reeds geplaatst en normaal zijn deze palen voor 1 september voorzien van borden. In de Dorpsstraat (achterkant van onze school) geldt vanaf 1 september een parkeerverbod op het asfalt, dus aan de kant van de school. U kan nog steeds parkeren op de parkeervakken aan de andere kant van de straat (kasseien). Er zijn genoeg alternatieven om uw wagen te parkeren: het kerkplein is erg dichtbij, ook het basketveld aan de Dorpsstraat is een grote parking, slechts een weggetje van de Pastorijstraat.

Blauwe poort

Aangezien men niet maar kan parkeren aan de schoolkant van de Dorpsstraat, om de drukte aan het kleine voetweggetje te vermijden en aangezien onze fietsenstalling nu ook aan de Pastorijstraat ligt, hebben we besloten  om de blauwe poort in de Pastorijstraat te gebruiken bij het toekomen en verlaten van de school. Dit is voor de kinderen van de lagere school. Voor de kleutertjes blijft deze situatie ongewijzigd, de grote grijze poort aan de Pastorijstraat is hun in- en uitgang. Dit betekent niet dat u uw kind met de wagen aan deze poorten kunt afzetten. De Pastorijstraat is een ‘schoolstraat’ en wordt beperkt in gemotoriseerd verkeer. Dit is van kwart over 8 tot half 9 en van half 4 tot kwart voor 4, op woensdag van 12 tot kwart over twaalf. Op die momenten is de straat enkel voor fietsers, voetgangers en bewoners.

Rijen

Vanaf 1 september zal er na schooltijd enkel nog een begeleide fietsrij zijn, geen voetgangersrij! De voetgangersrij was weinig bevolkt. Uiteraard kunnen kinderen die tot nu te voet kwamen, vanaf 1 september aansluiten bij de fietsrij. Er zijn steeds 2 fietsrijen, onmiddellijk na schooltijd. En vertrekt richting kerk, slaat linksaf op de Dorpsstraat en begeleidt de kinderen tot voorbij de verkeerslichten tot in de Vredelaan, de Robert Schumannlaan (ook richting Hofstade) of het wegje dat naar de E. Verbruggestraat gaat. De tweede rij vertrekt in de andere richting, op de Damstraat wordt rechts afgeslagen, aan de Watermolenstraat worden de kinderen die deze richting op moeten overgezet (ook die naar Elewijt moeten), anderen worden begeleid tot voorbij het frituur, tot over de Damstraat.