Soep voor Oekraïne


Blije gezichten vandaag op de speelplaats van de lagere school! Blije gezichten met rode monden!

Er was soep tijdens de speeltijd. Het zesde leerjaar besliste dat ze iets wouden doen voor Oekraïne. De vluchtelingen die door de oorlog bij ons in België komen, hebben het niet makkelijk, ook niet financieel.

Even de handen uit de mouwen om groentesoep te maken.

Op woensdagochtend gingen de 38 leerlingen van het zesde leerjaar aan de slag met 80 wortelen, 38 preien, 40 uien, 36 courgettes, 24 blikken tomatenblokjes en 70 blokjes groentebouillon. Ongeveer 100 minuten, vele maatbekers water en 2 pleisters later pruttelde zo’n 160 liter soep op de gasvuren. Nog even laten doorkoken en 30 minuten mixen, daarna verspreidde zich een lekkere geur door de gangen.

Op donderdagochtend stuurden we weer wat (Russisch?) gas door de vuren. De soep werd opgewarmd en tegen het belsignaal van de voormiddagspeeltijd stond er al een heuse rij met een mok in de handen aan het aanschuiven.

Er werden centjes, briefjes en envelopjes in onze brievenbus gedropt en daarna was het genieten van het soepje!

En weet je hoeveel centen er in onze brievenbus zaten? Wel… 603,11 euro! En dat zal nog een beetje stijgen, want er waren kinderen die hun centje vergeten waren en dit maandag nog gaan geven!

Wauw, dank je wel allen! Ze zullen naar een goed doel gaan, om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen!