Start


Klaar! Start! …  Vertrokken!!

 

De kop is er weer af!

Vanmorgen werden de poorten van de school weer geopend en kwamen jeugdige Weerdenaars en ‘omstrekers’ voor het eerst, een tweede keer, … of het laatst door de Zonnewijzerschoolpoort om een eerste schooldag te beleven.

De kleinste kleutertjes werden in de klassen ontvangen. De leerlingen van het eerste leerjaar liepen door een erehaag onder luid applaus naar hun nieuwe klas.

Dan begon het echte werk. Alhoewel, echt veel leren gebeurt niet vandaag, tenzij een hele hoop regeltjes… In het eerste leerjaar leerden ze meteen al hun eerste woordje lezen ‘ik’, de start van hun leescarrière!

In de namiddag hadden we hoog bezoek, want de burgemeester en een afvaardiging van het schepancollege kwam de nieuwe fietsenstalling openen. Tegenover de ingang van de kribbe De Kaboutertuin werd in augustus een overdekte en deels afsluitbare fietsenstalling gebouwd. Het Zonnewijzerlied werd gezongen, de oudsten van de school kwamen al rinkelend hun tweewieler in de nieuwe stalling plaatsen en een dankwoord volgde. Dank u, gemeente Zemst!

Al snel was het vijf over half vier en klonk de laatste bel van deze schooldag. Deze eerste schooldag vloog voorbij…

 

Op naar alle volgende!

 

IMG_5048 IMG_5049

IMG_9253 IMG_9254 IMG_9255 IMG_9256 IMG_9257 IMG_9258 IMG_9259