Strapdag


Hiphiphoi, het was strapdag vandaag!

Spijtig genoeg wisten de weergoden dat niet en da dag begon nat. Maar wij ,sterke Zonnewijzers, smelten niet van wat water en lieten de dag beginnen met de parade van de gepimpte fietsen…

 

 Cool, he! Er zaten echt pareltjes bij!

We reden een toertje rond de kerk en alle andere kinderen kwamen ons aanmoedigen.

 

Maar dat was niet alles. De hele dag door gingen er klassen de straat op om klasactiviteiten te doen. Zo ging een groep rekenen op straat, in de derde graad waren er muvolessen op de baan.

 

Ook waren er activiteiten in het teken van ons jaarthema, Stap je mee.

We moesten onze schoenomtrek tekenen, olifantenpas doen, met een schoen op je hoofd lopen, siamese tweelingen spelen, springen van hoepel naar hoepen, enzovoort. Leuk zo’n autoloze straten… Alhoewel… er zijn toch altijd chauffeurs die er toch door willen, hekje opzij en er gauw langs en dan op een hoop kinderen botsen, oeps…

 

Wat de meeste kinderen nog het leukste van de hele dag vinden?

De rollende speeltijden en middagpauze! Met de poorten open konden we met al onze rollend materialen ons in de hele schoolomgeving verplaatsen. Eindelijk plaats om je vrij en rollend te bewegen! We zagen steppen in alle kleuren, maten, modellen en versies, zelfs elektrische! Er waren hooverboards en go-cars. Gepimpte fietsen, rolschaatsen en waveboards vlogen je voorbij! En we zagen ook inlineskates, skateboards en heeleys!

Was het elke week maar Strapdag!

Dank aan alle verkeersouders die de toegangswegen in de gaten hielden en alle juffen die (een) extra toezicht(en) deden!