Strapdag


“De fijnste dag van het schooljaar,” zo klonk het uit verschillende kindermonden.

Het was op vrijdag 18 september ‘Strapdag’. Hè? Ja, Strapdag! Stappen en trappen!

De straten in de buurt van de schoolomgeving werden verkeersvrij gehouden en er werd gevraagd aan de kinderen (en hun ouders) om die dag zonder gemotoriseerd voertuig naar school te komen.

De fietsparking werd serieus uitgebreid, de go-cars kregen hun eigen parkeerzone, er kwam een ‘steppenparking’ en de gangen stonden vol met skateboards, rolschaatsen, skeelers, scooters, heeleys, waveboards, enzovoort… Wat een verscheidenheid aan wieltjes!

In de voormiddag was er een spellenmarkt voor de kinderen van de lagere school. De onderbouw proefde van dansen, estafetten, krijttekenen, hinkelen, spelletjes uit de oude doos en parachutespelen. De bovenbouw speelde kubb, deed aan estafetten, lag in de knoop met Twister, leerde de ‘Jeruzalema’ dansen, sprong in een touw en speelde elkaar aan met trefbal.

In de namiddag was het wieltjes boven! Op alle verkeersvrije straten mochten de kinderen met hun meegebracht spullen rollen door de straten. Rond de kerk konden de fietsers beurtelings een behendigheidsparcours uitproberen. En wie niets bijhad, die kon iets uit ons speelgoedhuisje halen. Gelukkig hebben we een groot assortiment van steppen, waveboards, skateboards en evenwichtsrollers.

De kleutertjes profiteerden van de verkeersvrije straten door hun tekenkunsten op de straten los te laten en met driewielers en stepjes te crossen.

De schooldag werd afgerond door allemaal samen de aangeleerde dans ‘Jeruzalema’ te dansen en ja, we gooiden er even een Macarena achter.

Een topdag! Dank aan de zon en aan alle organisatoren en helpende handen die de straten verkeersvrij hielden.