Veel gestelde vragen omtrent de heropstart


Beste ouders,

Jullie hebben de weg voor al jullie vragen gevonden. Prima! Hier kunnen jullie terecht voor een antwoord op veelgestelde vragen. Mochten jullie toch niet vinden wat jullie zoeken, mail dan gerust naar directie@zonnewijzer.net. Wij proberen zo snel mogelijk een antwoord te geven.

Om hoe laat start de opvang op school en waar zet ik de kinderen af?

De opvang start om 8.30h. Ingang langs de grijze kleuterpoort in de Pastorijstraat voor zowel kleuters als lagere school. Vanaf 8.15u staan daar 2 leerkrachten om de kinderen op te wachten. Van zodra de kinderen binnen zijn, worden kleuters en lager opgesplitst. Voor kleuters hanteren we een groep van max. 20 (richtlijnen zijn gelijkgesteld met die van de kinderopvang door Kind en Gezin). Voor de lagere school houden we ons aan bubbels van maximum 14 leerlingen.

Is er opnieuw turnles voor 1,2 & 6?

Inderdaad! We gaan volop bewegen op de lesdagen. Graag turngerief meegeven!

Mogen leerlingen ’s middags thuis gaan eten?

Omwille van de veiligheid vragen wij ouders om de kinderen gedurende de hele dag in hun “bubbel” van klas of opvang te laten. Dus liever GEEN “over- en weer” tijdens de schooldag.

Werken leerlingen van 3, 4 & 5 aan hun bundels als zij naar de opvang komen?

Het is voor alle leerlingen de bedoeling dat zij aan hun bundels werken als zij naar de opvang komen. Dat gebeurt vandaag ook al.

Let wel, er wordt geen les gegeven aan deze kinderen. Af en toe hulp als ze vastlopen kan wel.

Krijgen leerlingen van 1ste en 2de leerjaar nog werk mee voor de dagen dat zij niet naar school komen?

De kinderen zullen nog inoefening meekrijgen (in beperkte mate). De hoofdbrok krijgen zij op school. Het is niet de bedoeling dat ouders op de andere dagen nog intensief thuis les geven.

Samen tellen we af naar 18 mei. Wij kijken er heel erg naar uit jullie terug te zien!