Wordt vervolgd…


De donkere maanden zijn begonnen… de griezelige feestdagen vieren hoogtij… tijd voor een griezelverhaal of toch niet?

 

In 6A kregen de leerlingen het begin van een verhaal, ze verzonnen er een einde bij.

 

verhaal:

Met een klap slaat het raam dicht. Jarik schrikt wakker. Buiten waait het vreselijk hard. Het lijkt wel alsof de wolken het hele huis omver zullen blazen! Jarik staat op en kijkt uit het raam. Een vreemde schaduw strekt zich uit over de straat. Daar wil hij meer van weten!

Jarik sluipt de trap af, trekt snel zijn schoenen aan en glipt het huis uit. Voorzichtig gluurt hij over het hek. Op de rand van de stoep ziet hij…

 

 

… een spook!

Maar het is niet zomaar een spook. Het is gemaakt van wolken! Jarik kijkt het spook angstig aan. Hij loopt snel naar binnen, maar voor hij een voet over de drempel kan zetten, struikelt hij. Hij bezeert zijn knie. Het spook komt naar hem toe en vraagt: “Wat is er, jongetje?” Jarik durft niets te zeggen. Hij is helemaal verstijfd van angst. Het spook zegt! ” Je moet niet bang zijn, hoor!” Jarik komt wat recht en vraagt: “Ik wil naar mama, ik wil terug naar bed?! ” Het spook brengt Jarik naar zijn bed. Nog voor hij iets kan zeggen, valt hij in slaap.

Hij slaapt nog lang en gelukkig…

Merel

 

 

… een pop, maar geen normale pop….

Het is een  grote pop met scherpe en lange, rode nagels. Jarik trilt, hij is zo bang. De pop krijgt rode ogen en zegt: “Ga terug naar je bed, anders…” De pop verdween.

Jarik gaat naar bed en daar staat de pop weer. Ze krijgt weer rode ogen en zegt! ” Ga nu naar de badkamer, anders…”

Jarik luistert en gaat naar de badkamer. Opnieuw is daar weer de pop. De pop wil haar nagels in de buik van Jarik steken, maar Jarik kan juist op tijd de pop een duw geven. Die valt in de WC. Jarik drukt snel op de spoelknop en de pop verdween. Ze kwam nooit meer terug.

Ze leeft nu verder in de riolen…

Sterre

 

… een alien! Jarik schrikt. Hij denkt dat de alien hem gaat opeten. Jarik rent vlug naar boven. Hij kijkt terug door het raam, maar kan de alien niet meer zien. Jarik is bang. Hij kruipt terug onder het deken en probeert te slapen.

De volgende nacht kijkt Jarik terug door het raam en ziet de alien weer! Hij sluipt naar beneden, loopt naar de alien en vraagt: “Wat doe jij hier?” De alien zegt: “Stt, ik ben geen echte alien, ik ben verkleed!” Jarik haalt opgelucht adem en gaat weer lekker gezellig naar zijn bed.

De volgende nacht heeft Jarik geen last meer van aliens. Wat een opluchting!

Sacha

 

… een geest!

Jarik schrikt en rent weg tot hij opeens een groot griezelig gebouw ziet. Hij wil wel naar binnen gaan, maar hij durft niet. Hij heeft schrik dat hij naar binnen zal gesleurd worden. Hij neemt al zijn moed bij elkaar en gaat toch naar binnen. Daar schrikt hij, hij probeert onmiddellijk weer naar buiten te lopen. Het lukt niet, want hij wordt omsingeld door geesten. Ze draaien rond Jarik heen. Dan gebiedt een geest hem naar een bureau te gaan. Hij twijfelt, maar doet het uiteindelijk wel. Aan het bureau zit een heel grote geest. Jarik schrikt! De grote geest vraagt Jarik dichterbij te komen. Jarik doet wat hem gevraagd wordt. Plogs doet de geest zijn witte doek omhoog. De geest is… zijn papa. Die wou hem eens goed laten schrikken!

Sarah