Zeeklassen 5de lj -dag 1


Eindelijk…het is ons gelukt, we zijn in De Panne! Jammer genoeg moesten we 2 zieken thuis laten, we hopen dat het goed gaat met hen.
Onderweg hadden we hier en daar wel wat file, waardoor sommige leerlingen wat ongedurig werden, anderen vielen in slaap of speelden een spel. Omdat er niet gegeten of gedronken mocht worden op de bus, waren de snoepzakken deze keer nog niet leeg tegen dat we aankwamen in De Flipper…

Ook de valiezen, sommigen leken gepakt en gezakt voor twee weken, zijn wonderwel heelhuids op de eerste verdieping geraakt. De ene ligt op een kamer van twee, de andere op een kamer van acht, anderen kregen zelfs een kamer met douche en WC, maar iedereen was te vree.

Tijd voor het uitladen van de valiezen, het inladen van de kasten en het opmaken van de bedden. Bij dit laatste hebben de leerkrachten soms moeten helpen om uit te leggen waarvoor een hoeslaken dient en hoe je die over een matras krijgt. Een creatieveling hing het dan maar aan het plafond met de wijze woorden:” Juf, het lukte me niet, dus ik heb er maar een tent van gemaakt…” Het zijn echte plantrekkers, die van het vijfde!

Nu hadden we wel een stevige portie stoofvlees met aardappelpatatjes en sla verdiend. De Flipper weet al dat ze tijdens onze shift genoeg eten moeten voorzien. Ze kwamen ook te weten dat we iets hebben met ‘water’. Een glas water dat omgestoten wordt, een natte vod die (zonder uit te wringen) een erg nat spoor over de vloer achterlaat naar de tafels, een vod die te hevig wordt uitgewrongen en waarbij het water alle kanten uit spat… Nu we eens geen regen hebben, werden we toch nog nat.  

Om al dat eten verteerd te krijgen, gingen we eerst ravotten in de duinen. Maar ook daar kregen we te maken met een uitgelopen drinkbus en een jas die daardoor kon uitgewrongen kon worden. Lotte D. zorgde voor een lekkere versnapering nadat we uitbundig zongen voor haar verjaardag. We hadden weer energie genoeg om naar de volgende activiteit te gaan. Twee gidsen namen ons mee op sleeptouw om ons alles over de duinen te leren. Zo leerden we dat er niet veel eetbare besjes zijn daar en dat er ‘wandelende duinen’ bestaan die wel vijf meter kunnen opschuiven op een jaar tijd!

’s Avonds aten we sandwiches met kaas, kalfsworst en choco tot ze op waren. (De menu van de rest van de week vinden jullie trouwens tussen de foto’s op Smartschool) En toen de meeste leerlingen vroegen of ze dan nu op hun kamer mochten ‘chillen’, trokken we onze warme kleren en fluohesjes aan om op pad te gaan met kompas en opdrachtenkaart. En we zullen jullie blijven verbazen, want we kwamen in dezelfde volgorde weer aan! We hadden enkele slaafse volgers, maar de meeste leerlingen zochten goed naar de weg, afhankelijk bij welke leerkracht ze in de groep zaten… We noemen geen namen, maar bij één van de groepen verliep de conversatie zo:

Leerling: “Juf, ben je hier al geweest?”
Juf:”Euhm, nee…”
Leerling: ”Ah, dan zijn we juist!”
En de leerling had gelijk, want we waren deze keer juist!

Eind goed, al goed. Klaar voor onze bedjes! De meeste kamers van twee waren snel stil, maar in de kamer van acht duurde het wel even. Hopelijk zijn ze morgenvroeg niet te vroeg wakker…

Slaapwel!

Foto’s kan je vinden op Smartschool.