Zeeklassen dag 1


Trein te laat, bloedneus, oververmoeide kinderen…

Ah nee, we bekijken het door een andere bril! 😉

Ja, de trein kwam wat laat, maar de volgende trein… ook en de volgende ook… Dus haalden we alle treinen en kwamen we maar met 25 minuten te laat op onze bestemming!

Flipper stond ons op te wachten met een warme maaltijd! Aardappelnootjes, stoofvlees, worteltjes en sla! Er waren veel kinderen die opnieuw aanschoven.

En dan kwam het grote moment… eindelijk mochten ze naar de kamers. Enthousiasme volop! We installeerden ons en maakten de kamers knus met knuffels en wekkers!

Op naar de volgende activiteit! Vlakbij Flipper is een natuurcentrum De Nachtegaal. We doen de Piratenzoektocht. Door allerlei vragen op te lossen, vinden we symbolen, deze symbolen leiden ons naar letters. De letters maken een woord… en dat woord laat ons weten waar de piraat is! De piraat geeft ons een code. Wanneer we de code ingeven en de schatkist vinden, is een lolly onze beloning! Dank u, piraat!

Ook binnen in De Nachtegaal is er een zoektocht! We leren beestjes en plantjes kennen die je in de duinen en op het strand kan vinden. Een heuse zoektocht!

Onze eerste gekwetste valt wanneer we De nachtegaal verlaten! Iemand loopt tegen de glazen deur: bloedneus en een wonde op de neus. Wie? Juf Regine! Ach ja, het moeten niet altijd de kinderen zijn!

’s Avonds krijgen we sandwiches met kaas en hespenworst. Het lijkt lang geleden dat we gegeten hebben, want er wordt een hoop bijgehaald.

Na het avondeten doen we ‘Expeditie Flipper’, een zoektocht met kompas en digitale fototoestellen. De kinderen vinden het reuze spannend! Het wordt al donker buiten en dat vinden ze een echt avontuur! Ons avontuur eindigt bij de zee en het strand! Ja, we zien de zee!

Na de spannende tocht in het donker roepen onze bedden. We kruipen er vlug in en al heel snel zijn alle kamers stil…

Tot morgen!!