Zeeklassen dag 2


Jullie geloven het nooit! Het waren niet de kinderen die ons ’s morgens veel te vroeg wakker maakten, maar wel de meester. Wist je dat…je je standaard wekker om 6.00 moet afzetten als je op ‘vakantie’ bent?

De leerlingen hebben goed geslapen, al waren er een paar met héél kleine oogjes aan tafel. We maakten iedereen wakker rond 7.30 met verjaardagsliederen, want ook vandaag waren er jarigen, een dubbel feest zelfs! De ene leerling werd er super vrolijk wakker van, de andere kon de ambiancemuziek niet echt appreciëren op dat vroege uur en had daardoor wat langer nodig om de mondhoeken naar boven te trekken. “Juf, vandaag gaan we toch niet te veel stappen, he?!”

Maar een ontbijt met bokes choco en confituur vergezeld door een wolkje chocolademelk kan wonderen verrichten…!

Vandaag geschiedenisles: We wandelden naar het treinstation, waar we de trein namen naar Diksmuide. Van daar trokken we verder naar de loopgraven, waar we de IJzervlakte konden zien die we tijdens de eerste Wereldoorlog onder water hebben gezet om de Duitsers tegen te houden. Aangezien we dit tijdens de W.O.-lessen al geleerd hadden, was het super interessant om deze plek in levende lijven te kunnen zien. Twee topgidsen gaven ons alle nodige uitleg. De kinderen waren geïnteresseerd en stelden veel vragen. We kregen achteraf complimenten van de gidsen over hun voorkennis. Toen onze hoofden vol zaten met historische info en onze buiken begonnen te knorren, moesten we eerst nog naar de IJzertoren wandelen, want we hadden een zaaltje binnen gereserveerd om te eten. De broodjes smaakten en ook hier werden we verwend met een lekker (fris)drankje. Bij de laatste hap stonden dezelfde gidsen ons alweer op te wachten om hun uitleg verder te zetten in de IJzertoren. Wist je dat… meester Tom hier misschien nog het meest bijleerde over de geschiedenis van België?

Moe maar voldaan wandelden we terug naar het station, maar we maakten een tussenstop op de grote markt om uit volle borst te zingen voor onze jarigen. Roos en Ellis trakteerden ons met lekkere chocolade, net genoeg suikers die we nodig hadden om van de trein tot aan De Flipper te kunnen geraken. Eens ‘thuis’ werden we verwend met spaghetti bolognaise. De borden werden rijkelijk gevuld, en de buiken ook. Aangezien onze stappenteller op 17 km stond, kon er zelfs nog een chocomousse als dessertje bij. Wist je dat…juf Kristien en juf Lut ook in De Panne zijn aangekomen tijdens het eten? Joepie!

De fluohesjes kregen geen kans om de doos in te gaan, want na het eten vertrokken we te voet naar een verrassingsactiviteit. Alhoewel…de meesten hadden al van de leerlingen van het zesde gehoord wat de hoogtepunten op zeeklassen zijn. Op de dijk lieten we ons volledig gaan in het donker op de gocarts. We trapten erop los, gaven elkaar een taxiritje en lachten zo hard dat we het bijna in ons broek deden. Wist je dat…ze ons zowel in Diksmuide als in De Panne al kennen omdat we af en toe moeten aanbellen bij mensen thuis om naar toilet te gaan?

Wist je dat… we vandaag in totaal wel 23,1 km wandelden? (En gisteren 14,6 km) Maar er werd niet veel gezeurd, we hebben flinke stappers! Maar zet op vrijdagavond toch maar de zetel klaar, hoor 😊! We kregen nog tijd voor het schrijven van een brief, het nemen van een douche of het rustig lezen van een boek. Maar wist je dat… je een postzegel NIET op de achterkant van een brief moet kleven en er een adres vooraan moet staan?  … en dat de douches lekker warm zijn, behalve die op de kamer van de leerkrachten?

Raar maar waar was het vandaag wat sneller stil dan gisteren eens het licht uit was. Zouden ze denken dat ze anders nóg meer moeten stappen morgen? 😉