Zeeklassen dag 2


                                                            Dag 2

Gisteren hadden we het over een afvallingsrace. Maar dat gaan we even corrigeren! Het is een aflossingsrace! 😉 Vandaag kwam Len erbij! Hij was dit weekend ziek en kon op maandag niet mee vertrekken. Gelukkig was hij voldoende genezen om vanaf vandaag mee te kunnen. Fijn!

Ochtendstond heeft goud in de mond! Of niet? Het valt mee. De eerste wakkere kinderen horen we om 20 over 6. Het zijn er meer dan enkele… We slapen in het Flippergebouw en daar heb je soms wel drie kamers die met elkaar verbonden zijn. Dus je moet door de ene kamer door als je naar de toiletten moeten gaan. Gevolg… in zes van onze tien kamers is er klein discolichtfuifje met het nodige lawaai. Werk aan de winkel voor de juffen! Al snel wordt het heel rustig en vallen er sommige terug in slaap. Voor de vechtertjes tegen de slaap wordt het wachten tot 7 uur. Dan mogen ze een boekje lezen of de kleren snel aandoen om een balletje te gaan trappen.

Om kwart voor 8 worden we verwacht aan het ontbijt. Choco, jam, kaas en kalfsworst mogen op onze boterhammetjes. Daar drinken we lekkere melk of warme chocolademelk bij.

We pakken onze rugzak mee, warme kledij aan, lunchpakket mee, regenjas klaar! Op naar de trein, richting Diksmuide! Vandaag bezoeken we de Ijzertoren en de Dodengang. We doen dit per klas, elk met onze eigen gids. Er zijn klassen die met De Dodengang beginnen en andere klassen met de Ijzertoren.

De klassen die eerst naar de Dodengang gaan, hebben pech. Zij zijn het meeste buiten en de weergoden zijn ons niet goed gezind. Ze krijgen een hele plonsbui over hun. De kinderen in de Ijzertoren zitten binnen en blijven lekker droog. We krijgen veel te horen over de oorlog. Of eigenlijk over vrede, want dat is belangrijker dan oorlog! Een wijze les waar de kinderen goed naar luisteren. Ze zijn geïnteresseerd en stellen veel vragen.

Het broodje smaakt ’s middags. Iedereen zit binnen op een warme plek, nodig zodat sommige kinderen kunnen drogen.

Na de middag wisselen we van activiteiten. Wie nu de Dodengang doet, heeft meer geluk, er is nog een miezerregentje, maar het harde regenen is voorbij.

We nemen de trein terug naar De Panne. Gelukkig is het ondertussen helemaal droog geworden.

Wie al een zoon/dochter meegegeven heeft met ons op zee- en bosklassen, weet dat we het in de voorbije jaren regelmatig hadden over een juf die wel regelmatig de weg eens kwijtraakte. Wel…  vandaag was een andere juf even het noorden kwijt. De tocht van het station naar Flipper, door de duinen, verliep een beetje langer vandaag. Gevolg, we waren wat te laat voor het avondeten: spaghetti!

Kaat stond ons op te wachten om afscheid te nemen. Ze kwam net van het ziekenhuis. Het moet snel-snel-snel gaan, omdat we al laat zijn voor het avondeten. Veel beterschap, Kaatje!!!!!

Na het avondeten willen we de zee nog eens zien. Zo lokken we de kinderen naar zee voor de activiteit van de avond. Als tip krijgen ze ook nog mee ‘Quiz’ en ‘Taks’. Weten jullie wat we aan zee zouden doen?

Yep, met de go-carts rijden!!!!! Yippie!!!! Alleen of op een karretje met meer rijden we de dijk heen en weer. Wat trager, wat sneller, met bochtjes , achteruit en vooruit! Elk zijn keus!

Het wordt al wat donker, tijd om terug te keren naar Flipper. Onderweg passeren we nog een fontein, eentje met allemaal lichtjes… tof om allemaal eens door te lopen. Lang leve de zeeklassen, dan mag er al eens een beetje meer.

Onderweg hebben we gezelschap van een lieve kat, ze blijft ons stratenlang volgen. Ja, ze vindt ons fijn gezelschap! Dus… kijk de koffers maar goed na wanneer we op vrijdag thuiskomen. Misschien zit er een gestreept miauwend beestje tussen de vuile was!

De liefhebbers gaan vandaag in de douche voor we gaan slapen. We kruipen er vandaag een beetje vroeger in. Vandaag hebben we vele kilometertjes gestapt. Jaja, de stappentellers geven getallen rond de 30 000. Jullie krijgen geoefende wandelaars terug!

Slaap lekker!!!