Zeeklassen dag 2


Dit maakten we nog niet mee…

Pas om 20 over 7 zijn de eerste kinderen wakker. De rest ligt nog diep te slapen wanneer we om kwart voor 8 met muziek in de kamers komen.

Nog nooit meegemaakt! Toch niet op een eerste ochtend.

Het wordt vandaag een actieve dag! Een kusttreintje komt ons aan Flipper halen en brengt ons naar Nieuwpoort, naar The Outsider.

Daar krijgen we eerst slecht nieuws te horen. We kunnen het behendigheidsparcours onder de bruggen niet doen. Het water staat te laag door werken en zo is het niet meer veilig. Maar… er is een vervanging voorzien: de Island Games.

Gelukkig kunnen we wel vlotten bouwen en ermee gaan varen. Dat vlotten bouwen is niet zo simpel. Je moet eerst een goede speciale knoop kunnen maken: de mastknoop. Daarna moet je de touwen op een bepaalde manier rond de balken spannen en opnieuw een mastknoop maken. Tussen de balken plaatsen we vaten en zo zijn onze vlotten klaar voor het water. Wij ook wanneer we een zwemvest aan en onze trui uit hebben. De zon schijnt, maar er is wel een koude wind. De zwemvesten zijn wel lekker warm.  De stroming staat hard door de stevige wind, dus we moeten goed peddelen en vooral goed samenwerken om vooruit te geraken. De meeste vlotten zijn goed gebouwd. Hier en daar maakt toch iemand een plons in het koude water. Gelukkig zijn er warme douches.

Het lunchpakket smaakt na al die inspanningen! Er is maar één persoon die zijn lunchpakket niet bij heeft, omdat hij dit niet meteen in zijn rugzak gestopt heeft toen de juffen dit maar vier keer herhaalden (in de kamers, in de refter, nogmaals in de kamer en bij het instappen van het treintje). 😉

De Island Games zijn ook leuk. We worden in 2 teams verdeeld en gaan in competitie: muurklimmen, een oriëntatiezoektocht, opdrachten op vlotten (niet door ons gebouwd) en een parcours met banden, tonnen, rekstokken en dergelijke! Teamwork is het sleutelwoord. De ploeg die het beste samenwerkt, wint het spel, niet de snelsten!

De treintjes brengen ons in de late namiddag terug naar Flipper. Dat wordt een heuse zangpartij! De liedjes schallen door de rijwagens, de ene hit na de andere, het hele K3-repertoire passeert! Het ene nazinglied na het andere! En de goeie oude meezingers! Fietsers halen ons in en moedigen ons aan. Chauffeurs doen de gebaren mee achter hun stuur.

Er zijn er nog die graag willen douchen omdat ze dat nog niet hebben gedaan in The Outsider. Andere kinderen willen graag de speeltuin verkennen en het grootste deel wil… voetballen… Een dag zonder voetbal, dat kan toch niet!!!!! Gelukkig hebben we nog een half uurtje.En de duinen, die trekken zo aan om er te gaan spelen. Tof, deze supergrote zandbak!!!

’s Avonds is de refter in het rood, wit en groen versierd! Het is Italiaanse avond. Spaghetti!  Moeten we vertellen dat er weer erg veel opnieuw werd aangeschoven? Doh!

Ons lichaam is de hele dag actief geweest. Nu mogen onze hersens ook wat doen! We houden de grote Zeeklassenquiz. Dertien ploegen strijden om de eer om het meest te weten over de zee, havens, de duinen en de kust. Tja, toch nog een beetje ‘school’, maar op een leuke manier hè!

Na de quiz trekken we onze pyjama’s aan! Met onze slaapzakken gaan we terug naar de grote zaal om film te zien. Big Hero 6 brengt sommige kinderen in dromenland.

Tot morgen!