Zeeklassen dag 3


De meeste kamers waren nog stil toen de stereo vrolijke muziek door de gang liet luiden. De ervaring vertelt ons dat dag drie altijd een moeilijke dag is qua vermoeidheid. Maar juist daarom staan er alleen SUPER toffe activiteiten op het programma. We startten onze dag met cornflakes en bokes. Deze keer hebben we wat meer tijd om ons klaar te maken, gelukkig maar, want sommige leerlingen moeten zichzelf in gang trekken. Tanden poetsen duurde dubbel zo lang, opdrachten van de leerkrachten moesten tien keer herhaald worden in plaats van vijf keer, …

Eerste activiteit van de dag: Het opdoen van vitamine ZEE.. Wie juf Kristien kent op zeeklassen, zegt ‘voorzingliedjes op straat’. Altijd leuk, er wordt luidkeels gezongen en daardoor wandelen we aan een stevig tempo. Het negatieve gevolg is wel, dat we wat regen hadden onderweg😉. Maar tegen dat we aan de zee aankwamen, waren de wolken weggetrokken en kwam de zon er zelfs door! Dus ook aan vitamine D geen gebrek!
Eerst speelden we een reuze strandbingo. In groepjes zochten de leerlingen verschillende soorten schelpen, een veer van een meeuw, overblijfsels van een zeekat of een krab. Iedereen deed zijn best om een bingo te halen. Na dit spel kregen ze de kans om zandkastelen te bouwen of met de bal te spelen. De Flipper gaf ons voldoende materiaal mee om mooie creaties te maken, de eindresultaten vinden jullie terug in Smartschool.

Om in het thema van de stranddieren te blijven, kregen we ’s middags fishsticks in de vorm van zeesterren, zeepaardjes of visjes op een bedje van puree, vergezeld door worteltjes. Er werd weer goed gegeten! Na het eten vertrokken we naar Plosaqua, wéér een TOPactiviteit. De leerlingen genoten ten top, een warm bubbelbad, golven en kunstmatige regen in het bad, een wildwaterbaan en verschillende glijbanen…grenzen werden verlegd. Sommige kinderen waren wel nét te klein om de vrije val-glijbaan te doen, dat vonden ze erg jammer. Na drie uurtjes plezier in het water, was het tijd voor een lekkere warme douche. Wat waren de leerkrachten blij! En er waren maar 2 leerlingen die hun handdoek vergeten waren, dat viel mee. Er waren meteen 2 andere leerlingen die hun extra handdoek afstond, wat zijn ze toch lief voor elkaar!

In het donker, bij bijna-volle maan, stapten we weer naar ons verblijf. Zwemmen doet altijd eten, we aten zoveel pistolets dat De Panne de rest van de week brood zal moeten eten. Al was de start wat moeilijk… een pistolet opensnijden is namelijk een hele klus. Wie het broodje niet open kreeg, was inventief genoeg om de choco er simpelweg OP te smeren. Hadden we al gezegd dat het plantrekkers zijn? Over de chocopotjes gesproken…die zijn ook op voor de rest van de week, vrezen we. Deze lekkernij vonden we ook terug op verschillende gezichten, een reserve voor later op de dag? Enkele bewijsmaterialen vinden jullie terug tussen de foto’s. Na het eten namen we, met een groot applaus en danklied, afscheid van meester Tom en juf Kristien. We zullen hun lach, energie, zangtalent, ochtenddansjes en de Nederlandse woordspelingen enorm missen! Bedankt, lieve collega’s.

En als jullie dachten dat hiermee de dag werd afgesloten, hebben jullie het mis. Want na het eten vertrokken we, tot groot jolijt van de kinderen, opnieuw te voet naar de bowling (vlak naast Plopsaqua). “Juf, konden we nu niet gewoon na Plopsaqua direct naar de bowling…?!” Tja, dan zouden we niet aan onze stappen komen hè 😉.
Bowlingballen werden gelanceerd, gesmeten, gerold, gestuiterd op de baan. Eén enkele bal belandde zelfs in de baan ernaast. Maar geen paniek, de enigen die wat blutsen en builen rijker zijn, zijn de acht bowlingbanen die de Zonnewijzer benut heeft.

Om 21.00 stapten we weer naar huis, ook de leerlingen kennen deze weg ondertussen blindelings, waarna ze moe maar voldaan naar hun bed gingen. Vandaag stapten we 19,6 km.
Wisten jullie dat de voorraad snoep bij de meesten nog niet op is? Dat kan niet gezegd worden over de mondmaskers… “Juf, ik ben ze kwijt.” “Juf, mijn rekker is kapot”. “Juf, mijn masker is nat”. Juf, ik ben blijven haken toen het aan mijn elleboog hing”, …

We moeten jullie niet vertellen dat de kamers deze avond heel snel stil waren. Behalve…de kamer van acht…en nu vragen jullie je waarschijnlijk af of jullie kind daarin ligt.

Dát antwoord zal je pas vrijdag krijgen…