Zeeklassen dag 3


Iedereen sliep tot minstens 6.30, yes!

Vandaag belooft het een speciale dag te worden, want er zijn 2 van onze schatten jarig! Nog voor we aan het ontbijt zaten, werden Mika en Alice van het vijfde verrast door hun vrienden met liedjes, cadeautjes, kussen en knuffels. Om 7.45 werden we verwacht aan de ontbijttafel met cornflakes en bokes, maar eerst zetten we onze jarigen nog even in de kijker met een zangstonde in de refter en een verjaardagskaart die gisterenavond door alle leerlingen van het vijfde werd gehandtekend.

Ook de juffen kregen  een leuk kaartje, dank u lieve ouders!

Opnieuw trokken we naar het strand, ditmaal voor een reuzenbingo met allerlei planten en schelpen die ze in groep moesten zoeken. (Ja ouderraad, we maken onze leerlingen al warm voor de bingomiddag in de Zonnewijzer!) We vonden kwallen, een dode Jan-Van-Gent (herkend door één van de jarigen en tevens een echte vogelkenner), allerlei zeewiersoorten en mooie schelpen. Er was een groep geslaagd om maar liefst 8 bingo’s te ‘verzamelen’! Deze groep werd tijdens het middageten beloond door als eerste te mogen aanschuiven aan het overheerlijk buffet: fishsticks met puree en preisaus in room en als extra groente waren er worteltjes (die beter in smaak vielen dan de broccoli op dag 1… raar toch).

In de namiddag trakteerde Alice ons op een feestje in Plopsaqua, waarvoor dank! De kosten zullen op de maandrekening geplaatst worden 😉
Glijbanen, wildwaterbanen, een golfbad, een sauna, een buitenzwembad, … we genoten met volle teugen. De echte durvers waagden zich aan de ‘Skydrop’, sommige durvers waren nét te klein en erg teleurgesteld, sommigen gingen een kijkje nemen, maar waren snel weer beneden J.

Iedereen had een reuzenhonger, dus de pistolets met kaas en kippenwit waren snel uitverkocht.
Na het avondeten zwaaiden we juf Paulien uit, die morgen voor de klas in het vierde moet staan. Hopelijk zijn de kindjes wat braaf voor haar…

Maar veel tijd hebben we niet, want ook Mika wou ons graag trakteren op een leuk avondje. Via dezelfde leuke weg, vertrokken we op pad naar de ‘Bowl Inn’ dat naast Plosaqua gelegen is. “Zeg juuuuf, konden we nu niet hier blijven daarstraks?!” De groepen werden gemaakt en de competitie kon beginnen. Iedereen kreeg ook een drankje om de avond compleet te maken. Dank je, de factuur zal opgestuurd worden 😉

Met zaklamp keerden we via het bos en de duinen terug naar De Flipper, waar we moe maar voldaan ons bed inkropen. Het was zeer snel stil. Hopelijk blijft dit zo tot 7.00!

Wist-je-datjes:

 • Toen we de winkelstraat in de avond passeerden, stelden enkele kinderen de vraag of we de dag erna terug konden komen om te gaan shoppen. De kosten mochten volgens hen op hun maandrekening geplaatst worden…
 • Morgen oefenen we de ‘Talk and dance’ voor de ouderraad.
 • En vandaag deden we de bingo!
 • De kinderen eten hier heel flink, halen vaak een tweede portie bij, eten daarna nog een dessert en eens op de kamer duiken ze meteen in hun snoepzak!
 • Er is een jongen die geen 5de portie mocht halen van de juffen.
 • Sommige kinderen kregen grappige namen bij de bowling door de typfouten van het personeel: Hodhi, Mona, Lamne, …
 • Enkele kindjes kregen nog geen post …. Maar er zijn nog twee dagen …
 • De reuzenzak snoep die de juffen van een kindje kregen al helemaal op is!
 • Juf Pascale haar band in de glijbaan ontplofte!
 • Als je een bloedneus hebt, je niet meer in het zwembad mag, maar van de juffen een lekkere cola krijgt.
 • Het belangrijker is om voor de spiegel te staan dan mee te vertrekken met de groep! Of in het kleedhokje je appeltje eten! No panic!
 • Er een meisje tegen de spiegel praat en zegt: ‘O, wat ben je mooi!’
 • We de verjaardag van 2 kinderen zijn gaan vieren met een bowlingfeestje! Tja ouders, dit komt wel op de schoolrekening! 😉
 • Er veel kinderen al alle activiteiten op voorhand weten, omdat hun mama of papa de verrassing niet voor zich konden houden! Foei, foei! Wijzende vinger van de juffen!

Oh ja… de schattenzoektocht… Eerst dus op het strand… in een miezerregen, daarna onder water, in de sauna en onderaan in het bubbelbad!

We vonden geen schat, maar… zo samen dingen doen is wel heel leuk! En… we nemen een hele zak met ‘schatten’ mee naar huis. Zorg ervoor dat je badkamer zandproof wordt!

 

Zeeklassen dag 3 (66) Zeeklassen dag 3 (99) Zeeklassen dag 3 (202) Zeeklassen dag 3 (20) Zeeklassen dag 3 (162)Zeeklassen dag 3 (133)

Zeeklassen dag 3 (18)Zeeklassen dag 3 (19)