Zeeklassen dag 3


Dag 3

De ideale dag….

We overslapen ons omdat het zo stil is. Op zeeklassen zetten we geen wekkers omdat we toch steeds gewekt worden door kindergejoel, dus… deze ochtend is het zo stil dat we ons overslapen.

De kinderen worden uiteindelijk rustig wakker, kloppen aan bij onze kamers en vragen heel beleefd of het kan dat we eigenlijk al bij het ontbijt moeten zijn. We staan op, al aangekleed, ons haar ligt perfect in de plooi, onze adem ruikt naar pepermuntjes en we nemen de lift naar de ontbijtzaal. Het ontbijt bestaat uit gebakken eitjes, spek, cornflakes, croissants, chocoladebroodjes en rozijnenbrood. We eten ons buikje rond.

We kijken door het raam naar de stralende zon! We delen zonnecrème uit om ons tegen die warme straaltjes te beschermen.  Deze nacht is het strand verhuisd tot vlakbij Flipper, dus we zijn meteen op het strand. We doen een strandvondstbingo. In groepjes zoeken de leerlingen de hoogwaterlijn af naar unieke strandvondsten die ze op een Bingoblad moeten leggen. Welk groepje maakt het eerste een lijn vol? Paars wint met een kokkel, een meeuwenveer, zeesla, een strandschelp en een krabbenpoot. Hun beloning? Als eerste mogen aanschuiven bij het grote middagmaalbuffet waarin alle vormen van zeedieren zich vermomd hebben als fishstick. De worteltjes zijn superzoet, zoals het hoort, de puree is romig en er is nog extra prei voor de liefhebbers.

In onze topjes en shortjes lopen we daarna naar het zwembad. De zon is zo weldadig dat we nood hebben aan water! Welk zwembad is in de buurt? Het leukste zwembad van België! Plopsaqua! Er staat niemand aan de kassa zodat we niet moeten aanschuiven en vandaag is het ‘free for everybody’, dus we krijgen allemaal 10 euro in cash terug dat de kinderen allemaal mogen uitgeven aan souvenirtjes van Studio 100. Het hele zwembad is voor ons alleen. De glijbanen zijn extra glad, het bubbelbad heeft schuim, de golven spectaculair! De regenbui in het tropische zwembad regent limonade. Niemand doet zich pijn.

Lekker voldaan en proper komen we uit het zwembad. Alle muntjes voor de kleedhokjes komen terug in handen van de juf! Geen enkel muntje is verloren of vergeten. Er blijven geen jassen, sokken, fluovestjes of rugzakken liggen in de kleedhokjes.

De wandeling naar Flipper verloopt supersnel. Deze keer loopt geen enkele juf verkeerd! Er wordt niet gekibbeld onderweg, iedereen is superverdraagzaam en we huppelen over de duinen.

We hebben ons avondmaal weer goed verdiend! Er zijn broodjes met verschillende soorten beleg. Iedereen eet heel proper en er smeert niemand choco over zijn hele gezicht.

Maar deze dag kan niet stuk. De hele dag hebben de juffen tips gegeven over de activiteit van de avond. Het begon met de tips ‘stinkvoeten’ en ‘goot’. Weten jullie het al? Wel, voor de leerlingen duurde het even voor ze het doorhadden. De tips ‘lawaai’ en ‘gewicht’ bracht al wat meer duidelijkheid. De meerderheid dacht aan een blote-voetenpad, maar jullie hadden natuurlijk al lang door dat we gingen bowlen.

Volop jolijt! Hoe leuk! De resultaten? Alleen maar strikes en spares!

De donkere wandeling terug naar Flipper wordt leuk, met zaklampen door een bos is heel spannend. Zeker als sommige kids het leuk vinden om je dan te doen schrikken vanachter een boom!

Een ideale dag zit er weer op….

Maar zou dit kloppen? Mmmmmm, zoek de fouten! Of vraag het aan je dochter/zoon als ze thuiskomen. Want zoals een meisje me vandaag zei: ‘Juf, jullie vertellen toch niet alles in dat verslag toch? Wat moet ik dan nog vertellen????