Zeeklassen dag 3


Dinsdagavond, het is rond 12 uur, het verslag is geschreven, de foto’s staan op Smartschool, alles staat online, de activiteiten van woensdag zijn overlopen, de juffen gaan slapen.

Maar wanneer juf Paulien de deur van onze gang opent, staat daar iemand vlak voor de deur. Iemand die niet kan slapen. Dat wordt het begin van een rusteloze nacht. Er komt iemand met heimwee langs, iemand anders heeft het te warm, … we hebben het even druk.

Daarna wordt het rustiger, maar er zijn erg veel kinderen die ’s nachts naar het toilet moeten. Erg subtiel doen ze dat niet, boem-boem denderen ze door de gangen, ‘snok’ de deur is dicht. Ook op de verdieping boven ons, bonkt het regelmatig. De waak-slaap-juffen zijn elke keer wakker.

Wanneer onze wekker gaat, is het nog vrij stil in de gang. Hier en daar is er weer een olifantje die door de gang dendert. Het is 7 uur. Over een half uurtje worden we aan het ontbijt verwacht. Cornflakes is een extra keuze deze ochtend. Om half 8 verlaten we de tafels en maken we ons klaar voor onze eerste activiteit: we gaan naar het strand!

Ijzig koud is het op het strand, het zonnetje probeert er voorzichtig door te komen, maar het is de wind die alles onaangenaam doet voelen. Maar we zijn druk bezig en het deert ons niet. We doen een strandvondstenbingo. In groepjes gaan de kinderen met determinatietabellen aan de slag om zo veel mogelijk voorwerpen te zoeken die ze op hun bingokaart kunnen leggen. De buit is niet enorm, toch vinden we enkele zeldzaamheidjes: een wenteltrapje, een rugplaatje van een zeekat, een blauwe zeepaddenstoel en oesters (zééééér zeldzaam volgens 1 van onze juffen).

Twee ploegen winnen de bingo en zijn een dessertje rijker. Een dessertje na het middageten natuurlijk. En dat is fishsticks met puree en wortelen en voor de vegetariërs vis in de plaats van fishsticks… 🥴 Gelukkig waren er genoeg wortelen! 😊

Na het middageten gaan we naar … de leukste activiteit van de week… hetgeen waar ze al dagen naar vragen en dat wij in alle toonaarden maar bleven ontkennen… Plopsaqua!

Al twee keer zijn we er gepasseerd en nooooooit binnen gegaan. Tot ieders grote teleurstelling…

Maar nu zijn we er! Yippie, hier zijn Wickie de Viking, Piet Piraat en MegaMindy thuis. Golven, regen, glijbanen, bubbelbaden, sauna, watervallen en wildwaterbanen. Zalig!!!!! Alleen… net de laatste 5 minuten komt onze Floris met bloed op zijn gezicht aangelopen. Hij stootte zijn knie tegen zijn kin op een glijbaan, de binnenkant van zijn mond ligt open. Dat wordt een doktersbezoekje. We mogen bij hem langsgaan net na het avondmaal: keizerbroodjes met kaas en kippenwit. Een yoghurtje met fruit is de afsluiter.

Eindelijk hebben we even tijd om de speeltuin te verkennen. Echt een leuke speeltuin is er hier, met schommels die naar elkaar toe schommelen en een katrolbaan! Er is ook een basketbalveldje / voetbalveldje waar we eindelijk onze ballen eens uit de zak voor kunnen halen.

Het is nog steeds droog, wat hebben we geluk met het weer. We maken een wandeling door de duinen naar de bowling. Yippie, alweer een topactiviteit! We hebben competities met Heurtje, Camella en Zibbe. Oei, deze leerlingen waren toch niet op onze school? Tja, onze West-Vlaamse bowlingverantwoordelijke kan juffengeschrift niet goed lezen en maakt van alles drukletters. ‘Zibbe’ wordt onze bowlingkampioen met 122 punten!

Het is al donker wanneer we terugkeren. We gaan door de duinen en het bos. Beetje eng, maar ook uitdagend. Met onze zaklampen wordt het wat griezelig. Zeker als we verhalen beginnen vertellen over kerkhoven, geesten en schaduwen. Oei, doen we onszelf iets aan deze nacht? Neen, hoor. Geen zorgen, zo ver gaan we niet.

We moesten niet lang rondlopen deze avond. Alle kamers waren meteen stil… vermoeid maar voldaan! Tot morgen!!