Zeeklassen dag 4


Donderdag,

De wallen zijn bij velen aanwezig, de stemmen worden hees, de pantoffels slenteren door de gang…
We hebben een stevig ontbijt nodig om wakker te worden, want het wordt een avontuurlijke, zware dag!

Onze laatste hap is binnen, een juf herhaalt wel 5 keer wat ze allemaal moeten meenemen: warme reservekledij, waterschoenen, lunchpakket, regenjas, handdoek en drinken.
Tanden worden héél snel gepoetst (of niet?!) en in de puinhoop van de kamers zijn kinderen op zoek naar alle nodige spullen, er blijven 4 lunchpakketten over in de doos…bizar! Maar geen tijd te verliezen, de tram richting Nieuwpoort wacht niet. We merken een kind op zonder jas…
Juist op tijd voor de tram, ze zijn rustig en welopgevoed, staan zonder zeuren meteen op voor oudere mensen die de tram opkomen, wat een voorbeeldige kinderen hebben we toch!
Lichte regen vergezelt ons tijdens de wandeltocht van de tram naar ‘The Outsider Coast’, de regen onze vriend. Eens daar splitsen we ons op in 3 groepen, de ene groep begint te kajakken, de anderen mogen starten aan het touwenparcours boven het water. “juf, ik heb geen waterschoenen bij…!” De begeleider vergist zich en denkt dat onze kids in het middelbaar zitten en start een tocht van 6 km met de kajak. De geplande 2 uur durende reis wordt al gauw een harde trip van 3 uur, in regen en wind tegen, sommigen al nat van de ‘spelletjes’, geen activiteit voor watjes dus. Wat zijn we fier op deze bende, iedereen heeft het overleefd!
Ook worden er grenzen verlegd op het touwenparcours. Over touwen, in tonnen, op wankelende ladders, in tunnels, we deden allemaal ons best. Bij de ene verliep het al vlotter dan bij de andere, maar iedereen werd door iedereen aangemoedigd, knap om te zien. Sommigen verloren even het evenwicht en kwamen met een been of arm in het water, anderen vielen 1, 2 of zelfs 3 keer volledig in het water, maar ze bleven lachen. Tenzij… “Juf, ik heb geen reservekleren mee, dat kon niet meer in mijn rugzakje!”

Het eerste deel is voorbij, sommigen hebben al nood aan warmte en mogen in de douche, sommigen zijn bij wonder nog droog en hebben een reuzehonger! Maar… “Juf, ik heb geen lunchpakket meegenomen…!”

De kinderen gemotiveerd krijgen voor fase 2 na de lunchpauze was een hele klus. “Ik wil wel een activiteit doen, maar ik wil niet meer nat worden!” Euhm… dat wordt moeilijk…

Toch doet iedereen mee en stappen we in een kajak, maken een stevig vlot of begeven ons naar het touwenparcours. Al gauw gaan alle remmen weer los en springen er zelfs kinderen bewust in het water, erin is warmer dan eruit!

We sluiten af met een warme douche ter plaatse, tenzij… “Juf, ik heb geen handdoek bij!”
Lekkere warme reservekledij en droge schoenen…euhm…of ben ik die in de Flipper vergeten?!
“Juf, ik was zeker dat ik een extra onderbroek meehad, maar nu steekt die daar niet meer in…”
Maar lang bleven we niet droog, want alweer vergezelde lichte regen ons terug naar de tram.

Wat roken we in de verte toen de De Flipper naderden… FRIETJES?! Een welverdiende beloning, vergezeld van balletjes, na zo’n intense dag! Wat smaakte dit!!! De meeste Zonnewijzertjes gingen wel drie keer bijhalen! Geen frietjes meer voor de volgende shift…

De buiken stonden lekker bol in de feestkledij, maar de haren werden mooi gevlochten of met gel opzij gelegd. De vermoeidheid wordt eventjes opzijgezet, want we zijn helemaal opgetut en klaar voor het slotfeest. We lieten onze beste dansmoves zien aan de andere scholen. Enkelingen blijven op de kamers voor een rustig gezelschapsspel of boek.
Omdat we toch graag met onze eigen groep afsluiten, kijken we nog gezellig in onze slaapzak naar een stukje van een film. We zijn dan ook helemaal zen naar ons bed gegaan.

Dit is het laatste verslag van ons avontuur. Morgen moeten we de inhoud van die rommelkamers nog allemaal in de (juiste) valiezen krijgen, daarna houden we nog een kubb-tornooi en na een laatste lekkere warme maaltijd keren we huiswaarts. Zal het een stille rit worden?!

Lieve mama’s en papa’s,

  • We zijn moe, maar voldaan en zullen vrijdagavond in de zetel in slaap vallen.
  • Sorry voor de rommel, het zand en de natte kleren in onze koffers.
  • Sorry als er iets extra in mijn valies zit, of ik iets verloren ben… de verloren voorwerpen zullen dinsdag uitgestald worden.
  • Bedankt voor jullie fijne brieven en attenties (ook voor de juffen!).
  • We hebben jullie gemist, maar we hadden een heel fijne tijd samen.

Tot morgen!