Informatie

Wie zijn we?

De Zonnewijzer is een dorpsschool, centraal gelegen in de gemeente Zemst. Onze warme school is gelegen in het dorp Weerde, dicht bij de kerk en in een schoolstraat.
Ons team zal zich ten volle inzetten en staat garant voor een stijlvolle opvoeding en kwaliteitsonderwijs. U mag hier een christelijke geïnspireerde, eigentijdse opvoeding en degelijk onderwijs verwachten.
We zorgen niet alleen voor een gezonde geest, ook een gezond lichaam is belangrijk. Via sportinitiatie, bewegingsopvoeding en tweewekelijks zwemmen (in het 3de en 6de leerjaar) trachten we dit te verwezenlijken.
Een fijne school met aandacht voor hart, handen en hoofd. 

Engagementsverklaring Katholiek Onderwijs

Het pedagogisch project van onze school kadert in het bredere project van de katholieke dialoogschool.
Samen werken aan katholieke dialoogscholen vraagt het engagement van ieder die bij dat onderwijs betrokken is: leerlingen en ouders, leraren en andere personeelsleden, leidinggevenden in onderwijs en bestuurders. Tegelijk heeft de school en wie er leert en werkt, verwachtingen ten aanzien van de lokale gemeenschap, de Kerk en de samenleving. Dit vatten we samen in de Engagementsverklaring van het katholiek onderwijs. Samen werken aan katholieke dialoogscholen in Vlaanderen.
De volledige tekst van de engagementsverklaring vind je op de website van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.
 
 

De Zonnewijzer biedt een veilige schoolomgeving warme maaltijden kwalitatief onderwijs ochtend- en avondtoezicht aandacht voor bewegingsonderwijs aandacht voor elk kind

Copyright 2023 - De Zonnewijzer
Gesubsidieerde Vrije Basisschool
Scroll naar boven